Excelsior Maassluis haalt Yaël Eisden van TEC binnen

Excelsior Maassluis heeft zich voor volgend seizoen verzekerd van de diensten van Yaël Eisden (foto). De 29-jarige Rotterdammer komt na de zomerstop over van TEC. De ervaren middenvelder tekent in Maassluis een overeenkomst voor één seizoen.

,,Ik ben erg blij met mijn overstap naar Excelsior Maassluis’’, zegt Eisden op de clubsite van de Tricolores. ,,Ik wilde graag weer dichterbij huis gaan voetballen en heb via mijn oud-ploeggenoot Daan Blij goede verhalen over de club gehoord. Na fijne gesprekken met Technisch Manager Niels Redert en hoofdtrainer Steye Jacobs was ik er snel uit en heb ik onwijs veel zin om voor deze warme club, die een duidelijke visie heeft, uit te komen.’’

Power

Technisch manager Niels Redert is content met de komst van de ervaren middenvelder. ,,Met Yaël halen we een ervaren multifunctionele speler naar Excelsior Maassluis. Yael kan zowel als controlerende middenvelder als rechterverdediger uit de voeten. Tevens voegt Yael extra power aan ons elftal toe.”

Ex-prof

Eisden begon zijn voetbalcarrière bij de amateurs van Spartaan’20 uit zijn woonplaats Rotterdam. Via de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam maakte de middenvelder de overstap naar het eerste elftal, waarmee hij kampioen van de Eerste Divisie werd. Hierna vervolgde hij zijn loopbaan bij Helmond Sport en RKC Waalwijk, waarna buitenlandse avonturen volgden in Letland en Griekenland. Teruggekomen in Nederland werd ASWH zijn nieuwe club. Afgelopen anderhalf jaar speelde Eisden zijn wedstrijden voor het net als Excelsior Maassluis in de Tweede Divisie uitkomende TEC uit Tiel.

(Foto: Excelsior Maassluis)

Lees verder