Warming-up 4D: Na gelijkspel concurrent titel in zicht voor Graaf Willem II VAC

Ook in 4D neemt met de week de spanning toe als het gaat om kampioenschap en degradatie. Graaf Willem II VAC is na de winst tegen FC Zoetermeer en het gelijke spel van naaste concurrent IJVV de Zwervers vorige week weer een stapje dichterbij richting kampioenschap gekomen.

Tekst: Peter Petit

,,Zaterdag 1 gaat gestaag door, nog vijf wedstrijden te gaan”,  zo klinkt het vanaf de Roggewoning. Het verschil met IJVV de Zwervers bedraagt twee punten, bovendien is het doelsaldo van Graaf Willem II VAC aanzienlijk beter. RVC Celeritas kan zaterdag wellicht profiteren van het keepersprobleem bij SEV. In deze voor de club zo cruciale periode in de strijd tegen directie degradatie of nacompetitie moet de club noodgedwongen een beroep doen de op de derde keeper.

BCG Floreant – KSD-Marine

Teleurstelling alom afgelopen zaterdag bij KSD-Marine na het doelpuntrijke (4-4) gelijkspel tegen mededegradatiekandidaat sv Bolnes. Een wedstrijd waarvan hoofdtrainer Henk Baggerman vooraf toch stiekem had gehoopt op de volle winst, zo broodnodig in de strijd tegen het in Wassenaar ronddwalende degradatiespook. Ook zaterdag zal het voor KSD-Marine niet gemakkelijk worden tegen BCG Floreant, bezig aan een goede serie met in de laatste vijf gespeelde wedstrijden viermaal winst. Bovendien zijn de Boskopers nog in fel gevecht gewikkeld met FC Zoetermeer wat betreft de vierde plek op de ranglijst en zij zullen er dan ook alles aan doen om de volle winst in het Groene Hart te houden.

Haagse Hout – VV Moerkapelle

Een wedstrijd in de kruipruimte van de vierde klasse D. Als Haagse Hout rechtstreekse degradatie wil voorkomen, moet het zaterdag toch echt winnen van vv Moerkapelle, dat vier na onderste op de ranglijst staat. De vraag is of de ploeg van interim-trainer Mehdi Chafai de 6-1 nederlaag van vorige week tegen RVC Celeritas al te boven is. Misschien dat de thuisploeg kan profiteren van het ontbreken van vaste waarde Thijs van Nieuwkoop bij de counterploeg die Moerkapelle is. Van Nieuwkoop is herstellende van een operatie na een kuitbeenbreuk te hebben opgelopen. In Moerkapelle wordt de wedstrijd tegen Haagse Hout dan ook als ‘lastig’ bestempeld.

NOC Kralingen – Graaf Willem II VAC

De trotse nummer één, Graaf Willem II VAC, tegen NOC de nummer negen op de ranglijst, met maar liefst 22 punten achterstand. De vriendenploeg van hoofdtrainer Jan de Jong kan het zich niet veroorloven punten te laten liggen in deze lommerrijke Rotterdamse wijk. In eigen huis op Wassenaars grondgebied hadden ‘de Graven’ eind vorig jaar geen moeite met de Kralingers die met een duidelijke 5-0 nederlaag huiswaarts werden gestuurd. Het verschil met naaste concurrent IJVV de Zwervers bedraagt, na het verrassende gelijkspel vorige week van de Zwervers tegen Zestienhoven, twee punten in Wassenaars voordeel. Maar wie denkt dat IJVV de Zwervers inmiddels de handdoek in de ring heeft gegooid, komt bedrogen uit. Hoofdtrainer Jeremy Hagestein: ,,Het verschil is maar twee punten”, klinkt het optimistisch vanuit IJsselmonde. ,,Wij worden hierdoor alleen nog maar gretiger, ik denk dat wij op tijd weer scherp zijn”, aldus Hagestein, die zijn selectie deze week voorbereidde op het duel tegen overbuurman Bolnes.

SEV – RVC Celeritas

Bij het absoluut nog niet op een veilige plek staande SEV is al geruime tijd sprake van een keepersprobleem. De eerste twee keepers, Jeroen Meulink (kruisbandblessure) en Kaj Noorwinden (gebroken vinger) komen in deze voor de Leidschendammers zo cruciale periode niet meer terug. Noodgedwongen moet hoofdtrainer Kenneth Soechit (foto) de laatste weken een beroep doen op derde doelman Bastiaan Mulder. De nood op de Kastelenring in Leidschendam is zo groot, dat men via social media probeert een nieuwe sluitpost voor de selectie te vinden. Maar oproepen op twitter en facebook hebben tot nu toe nog niet tot het gehoopte resultaat geleid.

RVC Celeritas boekte zaterdag een nietszeggende 6-1 zege tegen Haagse Hout, maar zag wel Jergo Leijdekkers met rood (tweemaal geel) vroegtijdig het veld verlaten, waardoor hij automatisch geschorst is voor dit duel.

FC Zoetermeer – sv Bolnes

In de race om de zo fel begeerde vierde plek in deze klasse mag de thuisploeg geen punten laten liggen tegen het tegen degradatie vechtende sv Ommoord. Zo ver zal de bij de Zoetermeerders vertrekkende hoofdtrainer Leroy Vaes het niet laten komen. Hij zal zijn spelers deze week tijdens de training duidelijk hebben gemaakt, dat zij niet dezelfde fout mogen maken als destijds in de eerste wedstrijd tussen beide teams, vroeg in deze competitie. De geel-blauwen begonnen toen zonder enige beleving aan de wedstrijd en Ommoord profiteerde daar maar al te graag van. Hoewel het wat betreft die beleving later toch nog wel goed kwam, eindigde de wedstrijd toch in een ‘uitglijder’ voor de Rokkeveen-bewoners, die na de 2-1 nederlaag hun gezamenlijk koppositie met Graaf Willem II VAC als sneeuw voor de zon zagen verdwijnen. Sinds die wedstrijd zit sv Bolnes in een lift, die snel naar beneden gaat met de huidige, weinig goeds belovende één na laatste plek, als resultaat.

Lees verder