Warming-up 4e Divisie (zo): Maurizio Ceccucci (RKAVV): ,,Heino op weg naar periodetitel”

Met nog vijf wedstrijden te gaan en twee punten minder is RKAVV nog steeds in de race voor het kampioenschap. Wel moet er dan beter worden gespeeld dan afgelopen zondag tegen nummer laatst VKW. Er werd gewonnen, maar het spel was niet overtuigend. Komende zondag tegen vv Heino, dat de laatste vijf wedstrijden won, moet het beter gaan.

Tekst: Pieter Donath

Heino is een wijk/dorp in de gemeente Raalte in Overijssel waar in 2022 7.190 mensen woonden. De vv Heino debuteert dit seizoen in de Vierde Divisie en staat op de tiende plaats met 31 punten. Aanzienlijk minder dan de 48 punten van RKAVV, dat op de derde plaats staat, maar vv Heino is nog zonder puntverlies koploper in de derde periode. Na de winterstop heeft het de weg omhoog gevonden, maar staat slechts zes punten boven de PD-plaats.

De uitwedstrijd in Heino werd door RKAVV zeer moeizaam met 1-2 gewonnen. Het elftal van trainer Maurizio Ceccucci (foto) gaat de wedstrijd in met dezelfde opdracht als tegen VKW. Er moet gewonnen worden om in de kopgroep te blijven en erbij te zijn als de prijzen verdeeld worden. Ceccucci verwacht dat het tegen vv Heino, met een prachtige serie in de laatste weken, zeker niet gemakkelijk zal zijn. RKAVV moet doen waar het goed in is en dat moet ook nu weer gaan lukken.

Was je tevreden over wedstrijd tegen VKW?

,,Uiteindelijk wel. Je wilt graag tegen een ploeg die met tien man voor de eigen ‘zestien’ hangt snel op voorsprong komen en dat deden we ook. Helaas en totaal onverwachts scoren zij uit het niets de 1-1. De tweede helft zijn we rustig gebleven en hebben wij voetballend VKW verslagen, waarbij we meer doelpunten hadden moeten maken.”

Ben je na twee keer winst met 4-1 nu wel tevreden over het scorend vermogen?

,,Over de laatste twee wedstrijden uiteraard wel.”

vv Heino won de laatste vijf wedstrijden. Hoe benaderen jullie deze wedstrijd?

,,Zoals we altijd een wedstrijd benaderen. Wij kijken naar de kansen en bedreigingen van de tegenstander en hebben de intentie om te spelen voor de winst. Zo ook tegen Heino wat in een bloedvorm verkeert, getuige de stand in de derde periode.”

Wat voor wedstrijd verwacht je tegen vv Heino?

,,Dat is lastig in te schatten. De speelwijze is normaliter dat ze vanuit een gesloten organisatie ons pijn willen doen via de omschakeling en wellicht tevreden zijn met een gelijkspel. Aan de andere kant lijkt het me ook waarschijnlijk dat ze spelen om te winnen, aangezien ze hard op weg zijn om de periode te winnen.”

 

Lees verder