Warming-up 3e Divisie (zo): Jay Zandbergen (TOGB): ,,Elke wedstrijd willen winnen”

Speelronde 30 is voor DEM en TOGB een soort toetje. DEM is nog net niet veilig om ook volgend seizoen weer Derde Divisionist te mogen zijn. TOGB heeft haar doel in haar debuut seizoen, lijfsbehoud, bereikt en richt zich met de laatste vijf wedstrijden vooral op het maximaal haalbare tijdens haar debuut. Het winnen van de derde periode, waar beide teams tot voor kort vol voor meestreden, lijkt halverwege periode drie, geen reële optie meer.

Tekst: Ron Fruining

TOGB struikelde zaterdagavond over Unitas (0-1), een tegenstander waar TOGB het lastig mee had en dit seizoen voor de tweede maal van verloor. DEM verloor met dezelfde cijfers haar uitbeurt op bezoek bij OJC Rosmalen.

Blessures

Het herstel van de langdurig geblesseerde spelers Youri de Winter (enkel) en Talib Azaroila (lies) verloopt goed. Beide trainen weer mee met de groep en hopen in de resterende wedstrijden weer minuten te mogen maken. Hongerig naar de bal zijn beide zeker. Wanneer er gevraagd wordt hoe het herstel gaat, geeft een brede glimlach van beiden aan, dat het daarmee wel goed zit. De Winter geeft zelf aan te verwachten in de laatste vier wedstrijden weer mee te kunnen doen. Azaroila zegt klaar te zijn voor het spelen van de resterende wedstrijden. Hij verwacht mogelijk al komende zondag in Beverwijk weer minuten te kunnen maken. Al zal dat laatste afhangen van welke keuze de technische staf maakt.

Youri de Winter
Talib Azou

De visie van de technische staf van TOGB verandert met nog vijf wedstrijden te spelen niet. Vol gaan voor de punten, door met de juiste intensiteit in het spel en uitgaan van eigen kracht de tegenstander verslaan. Zowel assistent-trainer Glenn den Uijl als aanvoerder Jay Zandbergen zijn duidelijk dat achterover zitten en het seizoen beschouwen als gespeeld, geen optie is. Den Uijl: ,,Wij kijken ook in deze fase van het seizoen van week tot week hoe wij het beste kunnen spelen en werken iedere keer tijdens de trainingen naar de komende tegenstander toe. Voor komende wedstrijd tegen DEM zijn we zo goed als compleet met de leegstromende blessurebank. Hierdoor worden we ook weer wat breder in de keuzes die we kunnen maken, doordat geschorste spelers er weer bij zijn en het aantal blessures afneemt.”

Winnen

TOGB zal de huid in Beverwijk duur gaan verkopen en weer willen winnen. Dit gezien de magere oogst uit de laatste twee duels, waarin de geelzwarten van Unitas voor eigen publiek verloren en op bezoek bij laag vlieger Baronie, genoegen moest nemen met een schamel punt.

Over het “rustig het seizoen uitspelen” is aanvoerder Jay Zandbergen (foto boven) duidelijk. ,,Nee. Het anders benaderen en toeleven naar de laatste wedstrijden verandert voor ons als groep niet. Het basisprincipe blijft hetzelfde en dat is dat we elke wedstrijd willen winnen. Met dezelfde energie en inzet, zoals wij het hele seizoen hebben laten zien, staan we ook zondag in Beverwijk weer klaar.”

 

 

Lees verder