Warming-up zaterdag 1B: Rob de Lange met VUC op bezoek bij oude club DHC

In de eerste klasse B heeft DSO nog altijd de beste papieren, maar beslist is er nog niets. De ploeg van Bert de Best won nipt van Forum Sport (3-2), terwijl runner-up Die Haghe DHC platwalste (9-0). VELO verloor verrassend van HVV (1-3).

Tekst: Hans Kulk

Er staan weer leuke potjes op stapel. Koploper DSO gaat op bezoek bij sv Honselersdijk, dat de punten ook nog goed kan gebruiken om promotie-/degradatieduels te ontlopen. Ook Die Haghe, getraind door Marcel Koning, wacht een pittig duel op sportpark De Diepput, de thuisbasis van HVV. De ‘Kroonleeuwen’ lijken met sv Den Hoorn en sv Nootdorp uit te gaan maken wie er op de veilige negende plek eindigt.

sv Nootdorp ontvangt laagvlieger UVS, terwijl sv Den Hoorn gastheer is voor Valken’68. Voor VELO, dat afgelopen weekend drie kostbare punten verspeelde, wacht een zware tegenstander in Delft. Op sportpark De Pauwmolen moet Wippolder, het elftal van Mark Moen, worden verslagen.

Degradant DHC ontvangt haar oude trainer Rob de Lange (foto), die tegenwoordig VUC onder zijn hoede heeft. Voor de ‘pinguïns’ is winst noodzakelijk om in beeld te blijven voor handhaving via de nacompetitie. Rechtstreekse handhaving lijkt voor de zwart-witten namelijk een brug te ver. Het laatste duel in 1B gaat tussen Voorschoten’97 en Forum Sport op sportpark Adegeest.

Lees verder