Warming-up 4e Divisie (zo): Cesco Agterberg (Westlandia): ,,Nog maximale behalen”

Westlandia liep vorige week zaterdag bij koploper Hoogeveen tegen een nipte 1-0 nederlaag aan. Daarmee haakte de ploeg van trainer Cesco Agterberg (foto) definitief af in een mogelijke kans op de titel dit seizoen. Zaterdagavond komt Westlandia op de Hoge Bomen in actie (19.00 uur) tegen Hollandia.

Tekst: Ton Beije

Cesco Agterberg over het duel van vorig weekend bij Hoogeveen: ,,We hebben naar behoren gespeeld en hebben de tweede helft 35 minuten met tien man moeten spelen door een discutabel moment (tweemaal geel voor onze spits Van Uunen). Ondanks dat bleven we tot de laatste minuut in de wedstrijd. We hebben heel hard geknokt, maar overall verdiende Hoogenveen wel de winst. Het had voor rust al met 2-1 of 3-1 voor kunnen staan.” Dat was voor de Naaldwijkers dus balen om na zo’n nipte nederlaag de lange weg terug in te zetten. Agterberg: ,,Tja, het is wat het is. Hoogenveen is denk ik de terechte koploper en je kunt daar verliezen.”

Gretig

Zaterdag komt Hollandia op bezoek. Agterberg kijkt even terug op de uitwedstrijd eerder dit seizoen: ,,Wij speelden daar een goede wedstrijd op een moeilijk veld en wonnen met 0-3. Ik verwacht nu een open wedstrijd en een gretig Westlandia, dat nog het maximale uit de laatste vijf wedstrijden gaat halen.”

Bekers

De titel is voor Westlandia door het verlies in Hoogeveen nu uit zicht. Agterberg legt uit wat nu de doelstelling van de ploeg is: ,,De titel is inderdaad uit zicht, maar we hebben nog een hele kleine kans op een vervangende periodetitel en we strijden nog voor drie bekers, de KNVB-districtsbeker (halve finale), de Westland Cup (kwartfinale) en de Sir Winston Cup in het Haaglanden Voetbal Toernooi (kwartfinale).”

Westlandia mist zaterdag enkele spelers. Agterberg: ,,Ja, de lijst met blessures is aanzienlijk: Vallies, Zalm, Nijbacker en Van Uunen zijn er niet bij. Maar dat geeft weer kansen voor anderen.”