Tweede Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,OFC is beter dan de stand aangeeft”

Na enkele wedstrijden met prima resultaten, liep Scheveningen vorig weekend tegen een forse nederlaag op. Quick Boys vertrok vanaf Houtrust met een klinkende 0-5 overwinning op zak. Scheveningen is nog niet helemaal vrij van zorgen. Een overwinning zaterdag uit bij hekkensluiter OFC zou dan ook zeer welkom zijn.

Tekst: Ton Beije

Ook trainer John Blok (foto) van Scheveningen vond het thuisduel tegen Quick Boys teleurstellend. Hij: ,,Met een zeer goed gevuld Houtrust en een prima laatste reeks waren de verwachtingen hoog gespannen, maar zijn we eigenlijk geen minuut in de wedstrijd geweest tegen een goed Quick Boys.”

Realistisch

Na het duel was Blok realistisch met zijn uitspraak ‘ik verlies liever eenmaal met 5-0, dan vijf keer met 1-0.’Blok: ,,En daar sta ik ook nog eens achter, maar dat maakt een wedstrijd verliezen  niet makkelijker, zeker niet op deze manier. Maar we moeten er ook niet meer van maken dan het is. We zijn aan een prima tweede seizoenshelft bezig en de ervaring leert dat je ieder seizoen wel twee of drie wedstrijden speelt waar te veel mensen het niet hebben. Dat moet je dan maar accepteren, de juiste dingen bespreken met elkaar en de zaterdag daarop laten zien dat het ook echt een incident was.”

Onderschatting

En dat moet dan zaterdag gebeuren uit tegen het onderaan staande OFC. Blok: ,,OFC heeft positieve spelopvatting en een betere  ploeg dan de stand aangeeft. In de thuiswedstrijd lieten wij na om de wedstrijd in de eerste helft te beslissen. We hadden toen een flink aantal kansen en hadden er daar zeker twee of drie van moeten benutten. De tweede helft zat OFC er wat beter in, maar was er ook niet veel aan de hand. Door een slippertje in de eindfase gaven we toen erg ongelukkig nog twee punten weg.” Van onderschatting mag nu dan ook geen sprake zijn. Blok: ,,Zeker geen onderschatting, want OFC thuis is echt een ander verhaal dan OFC uit. OFC speelt zijn thuiswedstrijden op een klein en keihard kunstgrasveld. Het zal waarschijnlijk lastig combineren zijn en een wedstrijd met veel strijd worden.”

Invloed

Door zelf te winnen en wat gunstige uitslagen onderin, zou Scheveningen zich vrijwel veilig kunnen spelen. ,,Zelf winnen is het allerbelangrijkste”, aldus de Scheveningen-trainer. ,,Dat is ook het enige waar we zelf invloed op hebben. Daarna kunnen we pas kijken naar de rest en zou het inderdaad een mooi weekend kunnen worden.”

Scheveningen heeft geen last van schorsingen, maar mist tegen OFC in ieder geval Gautam Kalpoe en Dario van Breukelen.

Lees verder