Warming-up 3e Divisie (zo): Paul van der Zwaan (Quick): ,,Gewoon de volgende in rij”

Quick won afgelopen zondag de vijfde wedstrijd op rij en staat stevig in de middenmoot. Komende zondag komt Groene Ster op visite. Bij winst vergroten de Haantjes de kans op het winnen van de derde periodetitel. De tegenstander uit Heerlerheide speelde al dertien keer gelijk en heeft de punten hard nodig om te stijgen van de vijftiende plaats.

Tekst: Pieter Donath

,,Wij zijn Quick en gaan doen wat we willen en moeten doen. Als de uitvoering weer voldoende is kunnen wij iedere wedstrijd winnen en als de uitvoering onder de maat is niet”, zei trainer Paul van der Zwaan voorafgaand aan de met 1-2 gewonnen wedstrijd tegen UNA. Het wordt afwachten of Quick tegen Groene Ster de succesvolle lijn kan doortrekken. In Limburg werd met 2-3 gewonnen. De trainer kijkt terug op wedstrijd tegen UNA en vindt het niet leuk om ‘te dagdromen’ over een periodetitel. De eerstkomende wedstrijd is de belangrijkste voor spelers en trainersstaf.

Hoe kijk je terug op wedstrijd tegen UNA en hoe verklaar jij deze flow?

,,UNA was weer heerlijk om mee te maken als trainer. Weer speelden wij heel gedreven, met tempo en werklust. Mooi om te zien, zeker als je de leeftijdsopbouw in de ploeg ziet. We werken er doordeweeks hard voor en dat vertaalt zich momenteel in prima resultaten. Noem het flow, wij noemen het loon naar werken.”

Gaan jullie bij winst tegen Groene Ster de doelstelling leggen op het behalen van de periodetitel?

,,We zijn trots op hoe het nu gaat en het geeft voldoening. Iedereen blijft maar ‘zeuren’ over een periodetitel. Ik heb het altijd over ons niveau halen en beter worden. Als dat een periode oplevert prima.”

Groene Ster heeft al dertien keer gelijk gespeeld. Wat voor wedstrijd verwacht je?

,,Het is gewoon weer de volgende in de rij. We gaan er weer vol voor, maar hebben wel te maken met schorsingen en blessures. Augustus, Nabil, Philip zijn geblesseerd, Patrick en Erben zijn nog onzeker. Thomas is geschorst en Pepijn afwezig. Het wordt weer een mooie uitdaging, maar we hebben het volle vertrouwen in alle wel fitte en aanwezige spelers.”

 

Lees verder
Net binnen