Franse jeugdteams op bezoek bij SVH-jeugd

Afgelopen maandag streken drie jeugdteams uit het Franse Troyes neer bij voetbalvereniging SVH aan de Noordweg in Den Haag. De Franse teams waren een lang weekend in Nederland om ook te voetballen.

Na aankomst bij SVH werden de teams verwelkomd. Zoals een goed gastheer betaamt werden ze in het Frans ontvangen. Een moeder van een jeugdspeler van SVH, is lerares Frans. Zij leiden het communicatief in goede banen. De voorbereidingen op de wedstrijd konden beginnen. Als echte Champions League-wedstrijden kwamen de teams het veld op. Na een ‘persmoment’ voor de foto werden de handen geschud voor een sportieve wedstrijd.

Het team uit Frankrijk had drie teams uit de jeugdselectie van voetbalvereniging E.S. Municipaux Troyes afgevaardigd om tegen jeugdteams van SVH te voetballen. Het niveau was hoofdklasse van de Franse teams.

De JO12-1 van SVH trad als eerste aan tegen de U12 van Troyes. Ondanks de gelijk opgaande wedstrijd waren de Franse jeugdspelers sterker in de afronding. Het U12 team van Troyes trok dan ook de overwinning naar zich toe. De JO13-1 van SVH speelde een spannende wedstrijd die lang onbeslist bleef. Uiteindelijk trok ook hier Troyes de overwinning nipt naar zich toe met 0-1.

De laatste wedstrijd was tegen het sterk presterende JO15-1 team van SVH. Na een gelijk opgaande eerste helft van 2-1, eindigde de tweede helft met een einduitslag van 8-2. Er zaten enkele fraaie treffers bij.

Internationaal

De internationale avond werd afgesloten met een mooi cadeau voor beide teams. De clubshirts werden uitgewisseld. De Franse teams bedankten voor de gastvrijheid bij SVH en nodigde SVH uit om ook een keer in Troyes te komen spelen. Wie weet! Na een internationaal toernooi in België van een aantal jeugdteams van SVH  komende Hemelvaart, smaakt het naar meer en wordt volgend jaar Frankrijk de bestemming.

Lees verder