ADO Den Haag Vrouwen verdient meer dan weer nipte nederlaag tegen PSV

Zes dagen na de nederlaag in de halve finale van het bekertoernooi streed ADO Den Haag Vrouwen vrijdagavond in het Bingoal Stadion meer dan anderhalf uur met veel hartstocht tegen PSV, de weergoden en de voetbalgoden. De ijzersterke inzet werd beloond met een onverdiende koude douche.

Foto’s: Franca Dobbe

Na de bekerdomper begon het team van trainer Sjaak Polak geconcentreerd aan het duel om de vierde plaats in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Captain Barbara Lorsheyd bezwoer het eerste gevaar door een corner uit de lucht te plukken en een afstandsschot uit haar doel te zweven. Aan de andere kant stelde Liz Rijsbergen de Eindhovense sluitpost op de proef na een pass van Pleun Raaijmakers. Haar schot werd gestopt. Dat donkere wolken zich dreigend begonnen samen te pakken boven het Bingoal Stadion, bracht de Haagse vrouwen niet in de war.

Rijsbergen en Nikki IJzerman voerden een ingestudeerde vrije trap uit. De bal belandde rechtstreeks in hanen van doelvrouw De Jong. Rijsbergen probeerde het op aangeven van Chloé Vande Velde in de korte hoek, opnieuw zonder succes. In de 33ste minuut wist PSV uit een corner wel te scoren via Worm: 0-1. De thuisploeg rechtte de rug en knokte zich terug. Een inswingende hoekschop van IJzerman werd weggebokst. De scheidsrechter verzuimde de voordeelregel toe te passen toen Rijsbergen vrij richting het doel kon sprinten. En ook de laatste poging van de Leidse publiekslieveling had niet het verhoopte resultaat.

De rust duurde meer dan een half uur, omdat een onweer en een ware hoosbui voetballen even onmogelijk maakten. Snel extra opgewarmd na die lange pauze kwam ADO Den Haag weer prima uit de startblokken. Een poging van IJzerman ging voorlangs. Een trekbal van Lobke Loonen kon net voor de op het doel afstormende Hagenezen worden weggewerkt. En toen, bij de eerste counter van de Eindhovenaren, zorgde Brugts voor nog een ijskoude douche: 0-2.

De vrouwen van ADO Den Haag lieten de moed niet zakken. Daniëlle Noordermeer joeg de bal uit een vrije trap door de verdedigingsmuur. De goalie was net eerder bij de bal dan Loonen. Liz Rijsbergen  flitste op de vleugel langs haar opponente. Uit haar perfecte trekbal gleed IJzerman het leer hoog tegen de touwen: 1-2. Bij het naderen van het Haags kwartiertje gooide Polak alles op de aanval. Na weer een geslaagde solo leek Rijsbergen dat te belonen. Haar geplaatste schot suisde rakelings naast. Aan de andere kant zag Nicole Stoop een duel bestraft met een penalty. Kaagman mikte de bal in de hoek, maar zag Lorsheyd met een fantastische reflex redding brengen. Een verdiend gelijkspel bleef daardoor binnen bereik. Na een botsing tussen IJzerman en de doelvrouw ging de bal niet op de stip, maar kreeg PSV een vrije trap. Een laatste poging van afstand van Lysanne van der Wal kon het tij helaas ook niet meer keren. ADO Den Haag Vrouwen verdiende een warm bad, geen koude douche!

Opstellingen

ADO Den Haag:

Lorsheyd / Raaijmakers (70. Stoop), Noordermeer, Douma (92. Van Raay), Nelemans / Van Oosten, Van der Wal, Vande Velde (75. Van den Ende) / Rijsbergen, Loonen (70. Susanna), IJzerman

PSV:

De Jong / Bross, Hendriks, Koeleman, Levels / Strik, Ripa, Worm / Hulswit, Smits, Brugts

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

 

Lees verder