Zaterdag 5B: Kampioenschap lijkt beslist na nederlaag GSC ESDO bij ONA

Op eigen veld kon GSC ESDO de strijd om de titel geen positieve wending meer geven. Titelkandidaat ONA nam de punten mee naar huis. Quick kon niet profiteren van het puntverlies van GSC ESDO en speelde teleurstellend gelijk tegen SVO Buytenpark.

GSC ESDO – ONA

De titel van ONA lijkt nog een kwestie van tijd. De Goudse ploeg pakte in Den Haag tegen concurrent GSC ESDO de overwinning. Het uitduel werd met een 0-2 eindstand afgesloten. ONA kreeg niet veel kansen, maar was scherp in de afwerking. Een bittere pil voor de ploeg van trainer Ali Boussaboun (foto), die zich op het bereiken van de nacompetitie zal moeten focussen.

Quick (H) – SVO Buytenpark

De thuisploeg kreeg al na zes minuten een goede kans, maar de bal kon niet in het doel gewerkt worden. In de twaalfde minuut was het wel raak. John Henry Maasbach kon een en voorzet van Taco Steens bij de tweede paal inkoppen. Halverwege de eerste helft viel de 2-0 nadat Felix de Jong de bal in het doel werkte met het hoofd. Halverwege de tweede helft kwam SVO Buytenpark terug in het duel door een treffer van Younes Kittu. Het werd nog erger voor Quick. In de slotfase kregen de Zoetermeerders een strafschop en Fabian Bruster was vanaf elf meter trefzeker: 2-2.

REMO – Toofan

In het begin van het duel waren beide teams zoekende en rommelig aan de bal. REMO kwam op voorsprong nadat een voorzet uit de scrimmage werd binnengeschoten door Taylor Schotte. Uit een strafschop tekende Schotte voor de 2-0 ruststand. In de tweede helft kwam Toofan er niet meer aan te pas en kon REMO weglopen naar een 5-0 overwinning. Taylor Schotte scoorde nog twee keer, waarna Abdelghani de laatste treffer voor zijn rekening nam.