Zaterdag 4D: Graaf Willem II VAC nog vier duels verwijderd van titel

De strijd om het kampioenschap in 4D begint steeds meer te lijken op een door de ‘master of suspense’, Alfred Hitchcock, geregisseerde thriller. Beide kampioenskandidaten, Graaf Willem II VAC en IJVV de Zwervers geven elkaar niets toe en wonnen hun duels. De Wassenaarse ploeg versloeg NOC Kralingen met 0-4, de Zwervers moest drie tegendoelpunten incasseren in de derby tegen Bolnes: 3-5. De wedstrijd in Leidschendam tussen SEV en RVC Celeritas haalde het einde niet wegens een hamstringblessure van leidsman Johan van der Lugt.

Tekst: Peter Petit

Floreant – KSD-Marine

Na de 4-0 nederlaag in Boskoop tegen Floreant begint het er nu toch echt somber uit te zien voor de equipe van hoofdtrainer Henk Baggerman. De huidige twaalfde plek betekent rechtstreekse degradatie. Bij de rust een nog alleszins te billijken 1-0 voor de thuisploeg, dat in de tweede helft wegliep van de Hagenaars. Bij KSD-Marine hopen ze nog steeds op een wonder.

SEV – RVC Celeritas

De wedstrijd werd bij 0-0 tijdens de theepauze gestaakt vanwege een blessure van scheidsrechter Johan van der Lugt. De eerste helft was voor RVC Celeritas, veel kansen, maar geen doelpunten.

Haagse Hout – Moerkapelle

Haagse Hout kon ook op Vlamenburg tegen Moerkapelle geen potten breken. De bezoekers keerden huiswaarts met een duidelijke 1-4 overwinning.

NOC Kralingen – Graaf Willem II VAC

Een 0-4 zege voor de koploper, die de rechtstreekse titelconcurrent IJVV de Zwervers ook zag winnen, maar dat in de ‘burenruzie’ tegen Bolnes wel drie tegendoelpunten toe moest staan (3-5). Voor ‘de graven’ uit Wassenaar scoorden Jaap van Vliet, Luuk Evenhuis, Brian de Jong en Leo Dijkhuizen. In de beginfase van de eerste helft hadden de trotse koplopers het best lastig tegen de verdedigend ingestelde Kralingers. In de tweede periode van de eerste helft kwamen er meer kansen voor de als altijd weer volwassen spelende ‘graven’, resulterend in twee mooie doelpunten, vlak achter elkaar gescoord. De 0-1 van Jaap van Vliet – een leuke speler om in de gaten te houden – kwam uit een mooi afstandsschot, de 0-2 van Luuk Evenhuis na een fraaie solo. De tweede helft speelde Graaf Willem goed zakelijk uit en slaagde het er ook in de score uit te breiden. Ook na deze competitieronde is de ploeg van hoofdcoach Jan de Jong (foto) nog steeds koploper met twee punten voorsprong op de concurrent uit IJsselmonde met nog vier duels te gaan.

FC Zoetermeer – Ommoord 

Een nuttige overwinning voor de ploeg van hoofdtrainer Leroy Vaes in de strijd op plek vier. Afhankelijk van de laatste periode kan deze vierde plek een vervangende periodetitel, dus deelname aan nacompetitie, opleveren. Djamil el Messaoudi kreeg in de vierde minuut al de handen van de toeschouwers op elkaar toen hij vanaf de middenlijn vier spelers passeerde en de bal over de Ommoord-keeper stiftte. Halverwege de eerste helft kopte Mathijs Kox in de rebound de bal in de touwen, nadat een vrije trap van Emre Terlemis de lat had getroffen.

Lees verder
Net binnen