Zaterdag 4C: sv Loosduinen in slotfase langszij bij GDA in burenstrijd

GDA dacht door een late treffer het duel met sv Loosduinen in haar voordeel te beslissen, maar zag de thuisploeg toch nog de gelijkmaker produceren. RAS boekte een forse zege op Quick Steps in de strijd tegen degradatie. Quintus pakte een belangrijke overwinning op Semper Altius.

Tekst: Roland van der Linden    |     Foto’s: Aad van der Knaap & Perry Biemans (SportSnap.nl)

sv Loosduinen – GDA

In een spannende openingsfase waren er voor beide partijen kansen, maar bleven doelpunten uit. De rust werd dan ook bereikt met de brilstand op het bord. Ook in de tweede helft bleef het lang 0-0 en werd het een vechtwedstrijd. Door een eigen doelpunt van sv Loosduinen nam GDA in de 83e minuut de leiding: 0-1. Het bleek niet voldoende. In de 88e minuut scoorde Gert-Jan Heerema de gelijkmaker namens de thuisploeg uit een scrimmage: 1-1. (Foto’s sv Loosduinen-GDA: Aad van der Knaap)

Semper Altius – Quintus

In Rijswijk trakteerde Quintus Semper Altius op een 1-4 nederlaag. Na een half uur spelen zette Sean van der Stap de bezoekers op een 0-1 voorsprong uit een strafschop. Net voor rust was Sean van der Stap voor de tweede keer trefzeker en gingen de twee teams met een 0-2 stand aan de thee. Na de hervatting bracht Max Geense de spanning nog terug door voor de 1-2 te zorgen, maar Dean en Sean van der Stap bepaalden daarna de eindstand op 1-4. Een belangrijke zege voor de ploeg van trainer Richard Langeveld om uit de onderste regionen weg te komen. (Foto’s Semper Altius-Quintus: Perry Biemans – SportSnap.nl)

RAS – Quick Steps

Ook RAS was aan de winnende hand in de rechtstreekse confrontatie met medelaagvlieger Quick Steps. In de eerste helft nam RAS een 2-0 voorsprong. Een treffer uit eens trafschop van Edwin Sintim werd gevolgd door een eigen doelpunt van Quick Steps. In de tweede helft was het duel snel beslist. Met drie treffers in tien minuten kwam een 5-0 stand op het bord. Mucahit Torun scoorde alle drie de treffers. De 5-0 bleef tot het eindsignaal op het bord. Het zal voor Quick Steps lastig worden om degradatie te ontlopen na de nederlaag.

Vredenburch – HPSV

Het duel werd niet gespeeld omdat de politiemannen geen team op de been konden krijgen. Door de overwinning van RAS op Quick Steps degradeerde HPSV naar de vijfde klasse.

(Klik HIER voor meer foto’s van Semper Altius-Quintus)