Zaterdag 3A: Blauw-Zwart kan titelduel niet winnend afsluiten

In het uitduel bij concurrent Aarlanderveen moest Blauw-Zwart het hoofd buigen, waardoor de titelkansen een flinke deuk opliepen. Ook DWO liep tegen een forse nederlaag aan bij het sterke Nieuwkoop. Stompwijk’92 ging ten onder tegen Lugdunum.

Aarlanderveen – Blauw Zwart

In een gelijkwaardige eerste helft profiteerde Aarlanderveen van miscommunicatie tussen de laatste linie van de Wassenaarders en de keeper en kwam op 1-0. Blauw-Zwart kreeg een kans op de gelijkmaker maar Dunke Lagerberg (foto) zag zijn schot voorlangs gaan. In de tweede helft begon Blauw-Zwart goed met een kans voor Bastiaan Hendriksen die niet goed uitkwam om de bal vol te raken. Daarna strafte Aarlanderveen fouten van een onvolwassen spelend Blauw-Zwart hard af en won verdiend met 4-0.

Nieuwkoop – DWO

De Zoetermeerders kwamen slecht uit de startblokken en keken na iets meer dan een kwartier spelen al tegen een 2-0 achterstand aan. Dave Verhage opende de score in de tiende minuut. Zeven minuten later was Sam van der Hoorn trefzeker. Het duel had al vroeg beslist kunnen zijn, maar Nieuwkoop-speler Hamza El Marajie miste een strafschop. In de tweede helft kreeg Mike Boelee (Nieuwkoop) een rode kaart, maar de Zoetermeerders konden hiervan niet profiteren. Nieuwkoop scoorde zelfs nog twee keer. Na een benutte strafschop van Boy Vonk zorgde Sem Meertens diep in blessuretijd voor een 4-0 eindstand.

Lugdunum – Stompwijk’92

Na de 2-1 nederlaag tegen Lugdunum zijn de degradatiezorgen van Stompwijk’92 onverminderd groot. De ploeg van trainer Erik van Manen keek bij rust tegen een 1-0 achterstand aan. Nick Ammerlaan bracht de hoop weer terug voor de Stompwijkers, maar de Leidse ploeg nam daarna opnieuw een voorsprong: 2-1. Stompwijk’92 was niet meer bij machte om langszij te komen.