Zaterdag 2E: Full Speed na verlies in serieuze problemen

Door het 1-3 verlies zaterdag tegen CWO is het alle hens aan dek voor Full Speed. De ploeg van trainer Frank Verhaar (foto) heeft nog vier duels om directe degradatie naar de derde klasse te voorkomen.

Tekst: Hans Kulk

Rechtstreeks handhaven is voor de Delftenaren niet meer mogelijk. Door de 1-3 thuisnederlaag tegen CWO, Samet Mermer scoorde bij 0-2 tegen, en de winst van Wilhelmus bij Concordia (0-1) zijn de withemden zelfs naar de dertiende plaats afgezakt. Alleen HMSH doet het in de tweede klasse E nog slechter. Verhaar en consorten moeten in de resterende vier duels twee plekken stijgen om directe degradatie te voorkomen. Het ‘gat’ naar Concordia en Wilhelmus is slechts twee punten.

Programma’s

Tegen wie speelt Full Speed de laatste vier wedstrijden dan? Op 29 april wacht VFC, gevolgd door FC Skillz op 13 mei, in beide gevallen spelen de Delftenaren een uitduel. Op 20 mei wacht een thuisduel met RKDEO. De competitie wordt op 27 mei afgesloten bij HMSH in Den Haag. Pittig genoeg zou je zeggen. Maar ook Concordia kan niet op haar lauweren rusten, aangezien Westlandia, Vitesse Delft, SVC’08 en HVC’10 nog moeten worden bestreden. Wilhelmus treft achtereenvolgens FC Skillz, Westlandia, Vitesse Delft en SVC’08. Kortom, het halen van de promotie-/degradatieduels is voor geen van de drie ploegen een uitgemaakte zaak.

Veelbelovend

De start van Full Speed dit seizoen was veelbelovend. Twaalf punten uit vijf duels, de Delftenaren ‘roken’ zelfs even aan de eerste plek. Daarna stortte het bolwerk van Frank Verhaar in. Slechts vier punten uit zeventien wedstrijden werden er aan het totaal toegevoegd, waardoor de Delftse club, spelend op sportpark Kerkpolder, nu serieus moet vrezen voor degradatie uit de tweede klasse E. Zover is het nog niet voor de withemden. Nog vier duels om het tij te keren.

Lees verder