Zaterdag 2 E: Westlandia ziet titelkansen verder slinken na gelijkspel bij Berkel

Voor de zaterdagtak van Westlandia is kampioen worden geen serieuze optie meer. Na het 3-3 gelijkspel bij Berkel is het verschil met koploper FC Skillz opgelopen tot zeven punten. Met nog vier duels voor de boeg niet onoverbrugbaar, maar Theo Verbeek (foto) en consorten zullen in gedachten de handdoek al hebben geworpen.

Tekst: Hans Kulk

De Westlanders kwamen tegen het sterke Berkel al binnen de minuut op voorsprong door een doelpunt van Stefan Bron: 0-1. Meer kon Bron niet aan het duel met Berkel toevoegen aangezien hij in de 34ste minuut het veld geblesseerd verliet. Nadat de thuisclub de stand binnen vijf minuten had omgebogen van 0-1 naar 2-1, zorgde Tim van der Voort ervoor dat de ploegen met een gelijke stand aan de tweede helft konden beginnen: 2-2.

Spanning

Zou die tweede helft net zo spectaculair worden als de eerste? Qua spanning zeker. Nadat Berkel opnieuw een voorsprong had genomen, kwamen de bezoekers uit Naaldwijk wederom langszij. Timothy Le Duc knalde de 3-3 in de touwen. Tim van der Voort had zichzelf in de laatste minuut van de officiële speeltijd tot ‘man of the match’ kunnen kronen, maar zijn schot ‘verdween’, tot teleurstelling van iedere Westlandiaan, naast de voor de Naaldwijkers verkeerde kant van de paal.

Mineur

Het bleef 3-3 in Berkel en dat was ook de eindstand na negentig minuten in Naaldwijk op 26 november. Het wordt de komende weken spannend voor de ploeg van Theo Verbeek. Pakken de Naaldwijkers nog een (vervangende) periodetitel of eindigt het seizoen voor de Westlanders in mineur? Het kan nog alle kanten op.