Zaterdag 1B: sv Den Hoorn na gelijkspel tegen Valken’68 nog niet problemen

Bij sv Den Hoorn is alles na zaterdag in evenwicht. Het 1-1 gelijke spel tegen Valken’68 was alweer het zevende van dit seizoen, naast de zeven overwinningen én nederlagen. Het eerder gestaakte duel tussen VELO en sv Den Hoorn, tussenstand 2-0, is hierin niet meegenomen. Veilig is de ploeg van interim-trainer Oscar Laguna Burgos (foto) overigens nog niet.

Tekst: Hans Kulk

Het is bijzonder spannend in de eerste klasse B. Zowel boven- als onderin. sv Den Hoorn bevindt zich in het onderste rijtje. De ploeg van interim-coach Oscar Laguna Burgos kan zich veilig gaan spelen, maar ook promotie-/degradatieduels en directe degradatie behoren nog tot de mogelijkheden. Het gelijke spel van sv Den Hoorn tegen Valken’68 (1-1) was dan ook niet waar men op had gehoopt. Robin Zwartjes zorgde een minuut na de 0-1 voor de gelijkmaker uit een strafschop.

Alle kanten

In de eerste klasse B degraderen de nummers twaalf tot en met veertien. Op dit moment zijn dat VUC (23 punten), UVS (19) en het reeds gedegradeerde DHC (1). De nummers tien (sv Den Hoorn, 28) en elf (HVV, 27) spelen nacompetitie. sv Nootdorp staat op de veilige negende plek (29), sv Honselersdijk achtste (32).

Met andere woorden, het kan voor de eersteklasser uit sv Den Hoorn echt nog alle kanten op in de resterende 4,5 wedstrijd, want het eerder gestaakte duel tegen VELO moet óók nog worden uitgespeeld.

Wordt het een gemakkelijke afsluiting voor de mannen van Laguna Burgos? Verre van dat. Komend weekend wacht een uitduel bij koploper DSO, gevolgd door Forum Sport (thuis), sv Honselersdijk (uit) en Voorschoten’97 (thuis). Als het aan doelpuntenmaker Zwartjes ligt, speelt sv Den Hoorn volgend seizoen ‘gewoon’ in de eerste klasse, liet hij na afloop aan de WOS weten.

Lees verder