Zaterdag 1B: Onherkenbaar Forum Sport verliest ruim van Voorschoten‘97

De streekderby tussen de twee subtoppers in de eerste klasse B kende een merkwaardig wedstrijdverloop. Op sportpark Adegeest bleef de thuisploeg, Voorschoten’97, ruim aan de positieve kant van de score tegen het bezoekende Forum Sport.

Tekst: Jean Nederlof

Forum Sport kwam sterk uit de startblokken. De wederom met veel invallers spelende ploeg van trainer Bas Steffens was het eerste half uur de betere ploeg. Met goed gevarieerd aanvalsspel werd een aantal kansen gecreëerd. Met mooie combinaties werd een speler vrijgespeeld, twee keer Jacco Scholten en eenmaal Pjer Bom, die vervolgens vrij kon uithalen. Het vizier stond echter niet op scherp, zodat Voorschoten’97-keeper Alessandro Kwant met gemak de nul kon houden.

Stuk

Voorschoten’97 liep zich stuk op de goed georganiseerde verdediging van Forum Sport. Het wachten was op de 0-1. Maar het spelbeeld kantelde vanaf de 35e minuut. Forum Sport verloor de regie en zag Voorschoten’97 steeds meer aanvallen. De rollen waren omgedraaid. Zo werd het geen 0-1, maar 1-0 in de 42e minuut. Een lange bal van Benjamin Beumer was als voorzet bedoeld, maar viel bij de verre paal in het doel van Forum Sport-keeper Bas Tanis. Een wat ongelukkig moment, dat een paar minuten later gevolg werd door de 2-0. Mohamed Maatoug kon geheel vrijstaand de 2-0 uit een voorzet van rechts inkoppen. Een enorme dreun voor Forum Sport, dat hierdoor met een 2-0 achterstand de kleedkamer kon opzoeken voor de thee.

Misverstanden

Na de wisseling van helft probeerde Forum Sport van alles om de achterstand te verkleinen. Maar het liep niet, er waren veel misverstanden in het veld, passes kwamen niet aan en de frustratie nam met de minuut toe. Vier – deels noodzakelijke – wissels van trainer Bas Steffens hadden weinig effect. Voorschoten’97 speelde de tweede helft geconcentreerd en gaf daarmee Forum Sport weinig ruimte en dus ook geen mogelijkheden te scoren. Spits Luuk Goedbloed werd een paar keer goed aangespeeld vanaf de flanken, maar zijn kopballen misten precisie.

Machteloos

Een groot contrast met de wedstrijd van vorige week toen Forum Sport wel kans zag na een 2-0 achterstand gelijk te komen met DSO. Forum Sport was machteloos en moest toezien dat Voorschoten’97 in de extra speeltijd nog op 3-0 kwam door een doelpunt van Thom Wijnalda (foto). Het was van Forum Sport geen goede prestatie en daar maakte Voorschoten’97 dankbaar gebruik van.

Volgende week kan Forum Sport zich revancheren voor deze matige wedstrijd in de thuiswedstrijd tegen sv Honselersdijk. Voorschoten’97 gaat op bezoek bij het Leidse UVS.