Zaterdag Vierde Divisie: FC ’s-Gravenzande moet buigen voor vv GOES

Deze zaterdag was GOES de tegenstander in de thuiswedstrijd voor FC ’s-Gravenzande en gaan de gedachten terug naar de uitwedstrijd op 12 november vorig jaar. Nadat GOES in de aanvangsfase twee enorme kansen kreeg om de score te openen, was het FC ’s-Gravenzande dat de openingstreffer op het scorebord bracht. Hierna was GOES helemaal de weg kwijt, speelde FC ’s-Gravenzande de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe en stapten uiteindelijk met een 1-7 winst weer de bus is.

Tekst: Jan Hoogenraad          |       Foto’s: Pieter Vermeer

Maar zover zal GOES het nu niet willen laten komen en ongetwijfeld op revanche belust zijn. Het doet nog mee in de strijd om de bovenste plaatsen en ook in de derde periode maakt het nog kans. FC ’s-Gravenzande speelt erg wisselvallig en moest vorige week in Veen de punten achterlaten en er staat dus niets meer op het spel, maar wie weet keert de vorm van de uitwedstrijd weer terug en blijven de punten in eigen huis.

Het werd helaas niet de wedstrijd voor FC ’s-Gravenzande zoals in de uitbeurt. Het eerste kwartier was nog hoopvol van de thuisploeg. Zo was er een eerste kans toen Rick Boers de bal goed afspeelde op Twan van Meerten, maar hij zag zijn inzet geblokt worden. In de tiende minuut kon Roy van Beek uithalen, maar zijn inzet werd door de verdediging weggewerkt. Na ruim een kwartier spelen kwam GOES op voorsprong. Uit een hoekschop van Jesse Kalwij schoot in een vol strafschopgebied Claude de Smit de bal achter Jurrian Jouvenaar: 0-1.

Hierna was FC ’s-Gravenzande even het spoor bijster en mocht het blij zijn dat de achterstand niet snel verder op liep. Uit een vrije trap van Dangelo Martien tikte Jurrian Jouvenaar de bal tot hoekschop en dat deed hij even later weer toen Daniël Wissel kon inschieten. In de 25e minuut wist GOES de voorsprong toch te vergroten, uit een voorzet van Erwin Franse was het weer Claude de Smit die kon scoren: 0-2. FC ’s-Gravenzande was vervolgens nog kansrijk via Twan van Meerten, maar doelman Matthew Lentink stopte zijn inzet. Na een lange rush was voor GOES Daniël Wissel dicht bij de volgende treffer, maar hij schoot de bal uiteindelijk in het zijnet. In de 39e minuut nog een poging voor FC ’s-Gravenzande, maar Roy van Beek liet uit een vrije trap de bal recht in de handen van de GOES-doelman verdwijnen. Nadat voor de gastploeg Daniël Wissel de bal uit een hoekschop over de lat kopte waren er nog twee kansjes voor de thuisploeg. Yuri Westhoff zag zijn kopbal gepakt worden en op slag van rust konden Stefan Bruijn en Yuri Westhoff nog een keer inschieten, maar er zat te weinig overtuiging in hun schoten.

In de tweede helft viel er niet veel meer te beleven. GOES koesterde de voorsprong en FC ’s-Gravenzande was niet bij machte om door de defensie heen te breken, mede door de prima keepende doelman van GOES. In de 52e minuut een enorme kans van Erwin Franse toen hij na een snelle uitbraak alleen voor doelman Jouvenaar opdook, maar hij schoot uiteindelijk over. In de 71e minuut was Yuri Westhoff, op aangeven van Rick Boers nog wel dicht bij een doelpunt, maar de lat voorkwam een treffer. Kort hierna moest GOES met tien man verder toen Claude de Smit met een directe rode kaart mocht gaan douchen. FC ’s-Gravenzande probeerde het wel, maar de echte overtuiging ontbrak. Een schot van Yuri Westhoff werd door de doelman gestopt en dat was ook het geval toen Pascal Broch kon inkoppen. In blessuretijd was voor GOES Renzo Roemeratoe nog gevaarlijk, maar ook hij wist het niet af te maken. In de 95e minuut toch nog een doelpunt voor FC ’s-Gravenzande toen Joseph Goncalves de bal in een vol strafschopgebied kon binnenschieten, eindstand dus 1-2. Toch wel een teleurstellende wedstrijd en lijkt het seizoen voor FC ’s-Gravenzande uit te gaan als een nachtkaars.