Tweede Divisie: Scheveningen moet in slotfase gelijkmaker incasseren

Scheveningen kan de punten nog gebruiken om definitief veilig te geraken. De ploeg van trainer John Blok moest bovendien de kater van de ruime nederlaag van vorig weekend thuis tegen Quick Boys wegspelen. Trainer Blok had al gewaarschuwd, dat OFC niet op de huidige positie – hekkensluiter – thuishoort. Het duel eindige onbeslist: 1-1.

Tekst: Ton Beije

Voor gastheer OFC begon het duel al snel met een tegenslag. Al na tien minuten spelen moest Genridge Prijor met een blessure afhaken. Hij werd vervangen door Soufiane Reclaoui, die gelijk het speelveld moest betreden zonder warming-up. Scheveningen kwam bijna halverwege de eerste helft aan de leiding. Op aangeven van Mehmet Aldogan kopte Lex Immers (foto) de Schollenkoppen naar een 0-1 voorsprong.

Geel

Vlak voor rust moest Scheveningen een eerste gele kaart incasseren. Er leek aanvankelijk een overtreding te worden gemaakt op Robert van Koesveld, die in zijn val de bal raakt. Arbiter Boel gaf een vrije trap aan OFC op een voor Scheveningen linke plek. Daar kwam overigens geen gevaar uit. De bezoekers namen de 0-1 voorsprong mee de rust in.

Kevin Gómez Nieto

In de tweede helft ging na dik een uur spelen de tweede speler van Scheveningen op de bon. Kevin Gómez-Nieto zette een actie te laat in en kreeg van scheidsrechter Boel ook het geel voorgehouden. Met nog een kwartier op de klok bracht John Blok twee wissels in het veld. Mitchell de Vlugt en Tim Peters verlieten het veld en voor hen kwamen Maarten Rieder en Julian Markvoort Beke.

Langszij

Scheveningen leek de nipte voorsprong over de streep te brengen, maar pas in de 85e minuut zag OFC toch nog kans om langszij te komen. Na voorbereidend werd van Maxwell Frimpong scoorde invaller Eric Veerman de gelijkmaker langs doelman Sven van der Maaten: 1-1. In die stand kwam, ook na zes extra minuten, geen wijziging meer.