Zaterdag 1B: sv Nootdorp wint van beter spelend UVS

Op sportpark ’s Gravenhout moest sv Nootdorp het opnemen tegen UVS. Ondanks het feit dat UVS over de hele wedstrijd de betere ploeg was, wat niet alleen in het spel tot uiting kwam maar ook op basis van de zestien corners die zij kregen, moest het toch accepteren dat sv Nootdorp de drie punten binnenhaalde. Daarmee lijkt het lot voor UVS min of meer bezegeld en zal de club na één seizoen eerste klasse weer degraderen naar de tweede.

Tekst: John Carlier

Vanaf de aftrap gaf UVS al aan, dat het voor de winst wilde gaan. Het speelde zeer agressief, wat in de achtste minuut al tot een corner leidde. Dit leverde al direct de eerste mogelijkheid op voor Thom de Vries die via een kopbal net niet tot scoren kwam. Na deze kans kreeg UVS nog zeven corners die nog steeds niet tot een doelpunt leidden.

Onverwachts

Geheel onverwachts kwam in de eenendertigste minuut een onverdiende voorsprong voor sv Nootdorp op het bord te staan via een counter waarbij Joey van Maaren (foto) een perfecte voorzet gaf die door Koen van der Gaag volkomen vrijstaand buiten bereik van keeper Delano van Wanrooij werd ingekopt: 1-0. Nog geen minuut later was de rol omgedraaid. Het was nu Koen van der Gaag die Joey van Maaren bediende en de 2-0 op het scorebord gezet kon worden.

Ondanks deze stand nam UVS toch het initiatief, waarbij het wachten was op de aansluitingstreffer. In de negenendertigste minuut kreeg Mart Spierdijk vanuit de achtste corner de mogelijkheid om te scoren, maar zijn kopbal kwam recht in de handen van doelman Michael de Leeuw. Ondanks een beter spelend UVS en de kansen die het kreeg tot aan het rustsignaal, moest de Leidse ploeg toch accepteren dat het bij 2-0 bleef.

Initiatief

Bij aanvang van de tweede helft was weer zichtbaar, dat UVS geen genoegen nam met deze stand en nam het onmiddellijk weer het initiatief wat in de zevenenveertigste minuut leidde tot een mogelijkheid voor de aansluitingstreffer. Maar Abdelkarim Maatoug kopte de bal op een voorzet van Daan van der Zwaan recht in de handen van keeper Michael de Leeuw.

Net als in de eerste helft was het weer sv Nootdorp, dat geheel onverwachts de 3-0 liet aantekenen. Het was de zeer snelle Koen van der Gaag die de verdediging voorbijliep alsof die er niet stond en gaf een perfecte voorzet waarbij Joey van Maaren de bal al vallend in het doel kon schieten: 3-0. Zelfs deze stand was voor UVS geen aanleiding om het op te geven, want één minuut later was het 3-1. Via een snelle counter en een perfecte voorzet kwam de bal bij Daan van der Zwaan, die in één keer uithaalde en de bal via de paal in het net zag verdwijnen.

Krachtsinspanning

Na dit doelpunt wisselde UVS twee spelers en ging verder met het onder druk zetten van sv Nootdorp.Dit resulteerde in de tweeënzestigste minuut weer in een mogelijkheid voor Daan van der Zwaan. Vanaf ongeveer vijfentwintig meter loste hij een schot, dat door keeper Michael de Leeuw met een uiterste krachtsinspanning nog net tot corner kon worden verwerkt.

Na deze mogelijkheid bleef UVS het maar proberen. Zelfs vijf corners leidde niet tot het gewenste resultaat. Door de druk, die UVS bleef zetten op de verdediging van sv Nootdorp, was er waarschijnlijk aanleiding om te wisselen. Lugino Schubert werd in het veld gebracht voor Angelo Ravenberg. Ondanks deze wissel en versterking in de verdediging was er toch weer een mogelijkheid voor Daan van der Zwaan die de bal hoog over knalde.

In de tachtigste minuut werd Jens Raven bij sv Nootdorp nog gewisseld voor Shwendel Cijntje. Na deze wissel kreeg UVS  nog twee corners waarbij Mart Spierdijk nogmaals de mogelijkheid had om de aansluitingstreffer voor zijn rekening te nemen, maar ook hierbij vond hij keeper Michael de Leeuw op de juiste plaats.

Punten

Uiteindelijk kon sv Nootdorp standhouden tot aan het eindsignaal en met gemengde gevoelens het veld afstappen. Wel kostbare punten binnengehaald, maar gezien het spel onverdiend. Al zijn in deze fase van de competitie de punten toch het belangrijkst.

Niet onvermeld mag blijven dat scheidsrechter Tijs Gommans ondanks de belangen die op spel stonden voor beide teams een goede wedstrijd floot.