Zondag 3D: Goede resultaten voor SVH, Voorschoten’97 en Taurus

Het was een uitzonderlijk goede speeldag voor de regioteams in de derde klasse D. Alle teams waren aan de winnende hand. Voor SVH en Voorschoten’97 betekenden de zeges dat zijn hun posities op de ranglijst licht verbeterden.

Tekst: Roland van der Linden

Taurus – HWD

Taurus leverde een knappe prestatie door HWD te verslaan. Met goed spel en veel inzet kreeg Taurus erg veel kansen en had vaker moeten scoren dan de vier treffers die het produceerde. Door de 4-2 overwinning zijn de Delftse studenten nog steeds niet officieel gedegradeerd. Na de eerste helft was de stand nog in evenwicht: 1-1. Thiemen van Groeningen scoorde voor de formatie van trainer Julian Tan. Na de thee liep Taurus weg naar de 4-2 overwinning. Uit een bal van Delvin Karjadi scoorde Pieter Leonard de tweede treffer van Taurus. Daarna stelde Olivier Brunner Gelein Visscher in staat om te scoren. De vierde treffer van Taurus kwam op naam van Emiel Mevis.

SVH – Amsvorde

SVH zal Taurus dankbaar zijn voor de zege op HWD. Beide teams vechten om niet te belanden op een degradatiepositie. De ploeg van trainer Tom Hesselink (foto) deed van zich spreken door Amsvorde te verslaan. In de eerste helft creëerde SVH veel kansen met goed voetbal tegen de nummer vijf van de ranglijst. Door doelpunten van Joni Mateus en Rayvano van Alphen (penalty) werd een 2-0 voorsprong opgebouwd. Na de thee speelde SVH rommeliger, maar kreeg vanuit de omschakeling ook nog mogelijkheden om te scoren. De bezoekers kwamen nog terug tot 2-1, maar daar bleef het bij. Door de zege passeerde SVH HWD op de ranglijst en staat nu elfde.

HOV/DJSCR – Voorschoten’97

Voorschoten’97 speelde met veel druk naar voren en gaf weinig ruimte weg aan de Rotterdammers. Bryan Hilders opende de score, maar door slechte communicatie kreeg de groengele formatie een strafschop tegen die de 1-1 opleverde. Voorschoten’97 zette weer druk en kwam op 1-2 nadat Roy Elligens Hilders vrij voor de keeper zette. Een nieuwe strafschop na slecht verdedigen bracht de thuisclub op 2-2. Uit een prima aanval scoorde Hilders zijn derde treffer en bracht Voorschoten’97 weer aan de leiding. Rob van der Berg gooide het duel daarna definitief op slot: 2-4. Volgende week speelt Voorschoten’97 een nieuwe finale. Op Sportpark Adegeest komt de volgende concurrent PVC op bezoek. Bij winst klimt Voorschoten’97 naar een veilige achtste plaats.

Lees verder