Zondag 1B: TAC’90 eenvoudig langs hekkensluiter DOSKO

TAC’90 boekte een broodnodige overwinning op DOSKO om mee te kunnen blijven draaien in de kop van de ranglijst. Alle clubs in de top-zes wonnen hun duels, waardoor in de stand geen verandering kwam na de 22e speeldag.

In de tiende minuut nam TAC’90 de leiding in Bergen op Zoom. Mert Dogrusoz speelde Randall Labordus (foto) aan die het strafschopgebied inging. Labordus kapte de bal twee keer en schoot deze in de verre hoek binnen: 0-1. In de minuten die volgden raakte TAC’90 via Marlito Ascencao en Rensy Barradas twee keer de paal en werd een bal van Dogrusoz van de lijn gehaald. Ook een treffer van Dogrusoz werd afgekeurd omdat er een overtreding aan vooraf zou zijn gegaan.

Lat

In de 33e minuut zag DOSKO een vrije trap via de onderkant van de lat weer het veld in gaan. Labordus pikte de bal op en speelde deze door op Kenan Dagsoy die een steekbal gaf op Barradas. Met een verdediger in de rug ging Barradas naar het doel en plaatste de bal achter de keeper: 0-2.

Stip

Vijf minuten na de rust schoot Jesus Penate voor een leeg doel op de binnenkant van de paal. Dogrusoz pikte de bal op en wilde schieten, maar werd tegen zijn voet geraakt. De arbiter wees naar de stip en Randall Labordus liet de kans niet onbenut: 0-3. Met een uur gespeeld viel de 0-4. Nu was het Hafid Laari, die een bal van Barradas simpel kon intikken. TAC’90 kreeg meer kansen om te scoren, maar de stand bleef 0-4.