Na 94 jaar zondagvoetbal start SVH-staf voorbereiding op zaterdagvoetbal

Sinds de KNVB vorig seizoen de horizontale overstap mogelijk maakte, is er in de regio nog nauwelijks voetbal op zondag. SVH is op dit moment nog één van de weinige ploegen die op zondag actief is. Dat zal dit seizoen voor het laatst zijn. Na 94 jaar neemt ook SVH afscheid van de zondag en gaat het verder op de zaterdag.

De huidige trainersstaf, bestaande uit Tom Hesselink (foto) en Tony Lentin, zal ook komend seizoen de technische leiding bij SVH hebben. Voor alle organisatorische zaken zorgt teammanager David van Allen. Op dit moment speelt de ploeg nog in de derde klasse zondag. Ondanks dat er regelmatig heel behoorlijk wordt gevoetbald, heeft de ploeg te weinig punten gehaald. Spelers en staf zullen de komende wedstrijden nog alles geven om waardig afscheid van het zondagvoetbal te nemen. De recente uitslagen zouden daar een mooi voorteken van kunnen zijn.

Overgang

Naast de resterende wedstrijden van dit seizoen, is de technische staf al volop bezig met de voorbereidingen voor de overgang naar het zaterdagvoetbal. Zo heeft de ploeg al diverse oefenwedstrijden gespeeld tegen zaterdagteams in de regio. En vanzelfsprekend is de staf bezig met het samenstellen van de selectie.

Het team, dat in het komend jubileumseizoen op zaterdag zal uitkomen voor SVH zal zich presenteren tijdens de eigen SVH-cup in augustus.

Lees verder