Richard Douw schiet sv Houtwijk te hulp en blijft hoofdtrainer

Richard Douw schiet sv Houtwijk te hulp en gaat alsnog op voor het vijfde seizoen op rij als hoofdtrainer. In oktober vorig jaar gaf Douw aan te stoppen bij de club, maar hij heeft – op verzoek – alsnog besloten nog (minimaal) een seizoen door te gaan als hoofdtrainer bij de club.

Het bestuur van sv Houtwijk is door het niet doorgaan van de komst van Wim Baggerman als nieuwe trainer alsnog uitgekomen voor een nieuwe samenwerking bij de huidige trainer Richard Douw. Douw had aangegeven te stoppen aan het einde van het seizoen om meer tijd te gaan besteden aan het gezin en de voetballende kinderen.

Na een constructief gesprek met het bestuur, de (nieuwe) sponsors en het complete begeleidingsteam is Richard Douw bereid gevonden om nog minimaal één seizoen door te gaan als hoofdtrainer. De wens van alle bij sv Houtwijk betrokken partijen hadden zo goed als unaniem de wens uitgesproken om door te gaan met de huidige groep en begeleiding.

Nieuwe weg

Er is door de sponsors en het bestuur een nieuwe weg ingeslagen en een plan geschreven voor de langere termijn, waarbij een aantal constructieve ideeën op tafel is gebracht, waarin Douw zich kon vinden en zich ook aan wilde committeren. Het bestuur is verheugd dat de succesvolle trainer alsnog aanblijft en spreekt de hoop uit dat dit voor een langere periode is.

Komende weken komt er nog meer nieuws vanuit sv Houtwijk over de plannen en de invulling daarvan. Richard Douw: ,,Door de ontstane situatie bij sv Houtwijk is het bestuur weer bij mij gekomen met de vraag of ik toch niet door wilde gaan. Door het charmeoffensief van de volledige begeleidingsstaf en de spelersgroep ben ik erover gaan nadenken en zijn we er uiteindelijk uit gekomen. De veranderende situatie van mijn voetballende jongens en reisafstanden hebben het mogelijk gemaakt om toch door te gaan.”

Technisch manager

Douw gaat verder: ,,Door het aanstellen van technisch manager Nouredinne El Menhali gaat alles professioneler worden en staat er een aantal mooie plannen op de agenda, waardoor sv Houtwijk een andere weg in gaat slaan. Ik ga ervanuit, dat we ons in het debuutseizoen gaan handhaven in de derde klasse en daarna stappen gaan maken om de weg verder omhoog in te slaan. De samenwerking met de volledige staf en spelersgroep is dusdanig goed dat dit veel vertrouwen biedt voor de toekomst.”

Lees verder