Sir Winston Cup: Scheveningen wint met ruime cijfers van RKAVV

In het Haaglanden Toernooi om de Sir Winston Cup werd dinsdagavond de kwartfinale gespeeld tussen Scheveningen en RKAVV. Ondanks de aandacht die beide teams nog nodig hebben in de reguliere competitie werd er fel gestreden voor de halve finale plaats. Een veel beter spelend Scheveningen won verdiend met 7-1.

Tekst: John Carlier      |      Foto’s: Aad van der Knaap

Het team van trainer John Blok begon zeer goed aan de wedstrijd wat binnen tien minuten al leidde tot een 3-0 voorsprong. Met zeer goede combinaties werd RKAVV al direct onder druk gezet en vanuit deze situatie kon Elvilia Georni al snel de 1-0 op het scorebord laten zetten. Wellicht was de teleurstelling van RKAVV zo groot dat het een minuut later al de 2-0 om hun oren kreeg. Na deze 2-0, gescoord door Julian Markvoort Beke, leek de ploeg wel degelijk aangeslagen. Door de goede combinaties die Scheveningen bleef uitvoeren was er geen houden aan voor RKAVV. In de negende minuut was de zeer actieve Lex Immers aan de beurt om te scoren. Hij ontving een steekpassje en verraste verdediging en keeper met een boogballetje en bracht de stand op 3-0.  Het werd zelfs in de zeventiende minuut 4-0 toen weer Elvilia Georni voor zijn tweede doelpunt ging.

Na dit offensieve begin van Scheveningen werd er wat gas teruggenomen en RKAVV kreeg iets meer grip op de wedstrijd, maar ondanks deze situatie was het toch weer Scheveningen dat via uitstekende combinaties in de vierentwintigste minuut de stand op 5-0 bracht. Voorafgaand aan dit doelpunt was er een snelle counter waarbij de bal bij Rashid Browne kwam. Door zijn snelheid liet hij de verdediging achter zich en gaf een perfecte voorzet die door goaltjesdief Michael de Niet op perfecte wijze buiten bereik van de keeper in het net werd gekopt. Met dit doelpunt was de wedstrijd wel gespeeld en kon Scheveningen de wedstrijd als een trainingspartijtje uitspelen.

Tot aan de rust waren er nog twee opmerkelijke feiten. Het eerste schot van RKAVV op doel belandde recht in de handen van tweede keeper Kenny Lipman. Na deze lichte opleving bij RKAVV kon Scheveningen toch weer nieuwe combinaties opzetten, waardoor in de vierenveertigste minuut bijna de 6-0 tot stand kwam. Een voorzet van Georni Evilia bereikte Michael de Niet die met een subtiel hakje de keeper bijna verraste, maar met een snelle reactie nog net een doelpunt kon voorkomen. Even moest voor het rustsignaal een teleurstelling worden verwerkt want Rashid Browne moest het veld geblesseerd verlaten.

In de tweede helft liet RKAVV een iets ander beeld zien, maar wellicht dat dit ook te maken had met de stand die voor Scheveningen voldoende was om de halve finale te bereiken. Waarschijnlijk ook de reden waarom er bij Scheveningen en bij RKAVV veel werd gewisseld in het belang van de komende wedstrijden in de competitie voor beide teams.

Invaller Tim Peters mocht in de vijfenzestigste minuut het eerste schot loslaten, maar dat was voor de keeper een gemakkelijke prooi. De wedstrijd leek gespeeld. Toch was er in de tachtigste minuut nog een opleving bij RKAVV toen Edwin Agyane de diepte werd ingestuurd en de 5-1 kon scoren.

In de slotfase van de wedstrijd was er nog een hoogtepunt voor invaller Tim Peters. Hij gaf Julian Markvoort Beke de mogelijkheid om de 6-1 te scoren en in de slotminuut was de rol omgedraaid en kon Tim Peters nog net voor de doellijn de 7-1 voor zijn rekening nemen.

Of de hoge uitslag van een minder spelend RKAVV het gevolg was van de belangen die de Leidschendammers in de competitie hebben of was het een zeer goed spelend Scheveningen dat het verschil maakte tussen tweede en vierde divisie?