Trainer Hagestein (IJVV de Zwervers): ,,Elftal op tijd scherp voor tweekamp Graaf Willem”

Schiedammer Jeremy Hagestein (foto) is sinds juli 2022 hoofdtrainer van IJVV de Zwervers en in het dagelijks leven makelaar in onroerend goed. Na enkele jaren trainer te zijn geweest bij PPSC was Hagestein toe aan een nieuwe uitdaging, die hij bij de Zwervers heeft gevonden.

Tekst: Peter Petit

Met nog vier duels te gaan kent de vierde klasse D een ongekend spannende eindfase. Graaf Willem II VAC lijkt op de titel af te stevenen, maar kan het zich, met slechts twee punten voorsprong, niet permitteren een misstap te maken. ,,Kloof van twee punten beslissend? Nee, helemaal niet”, aldus Hagestein. Een kennismaking met de regisseur van het elftal dat dit seizoen samen met de ploeg uit Wassenaar de dienst uitmaakt in de vierde klasse D. Over zijn voetbalvisie en over ‘zand in de machine’.

Winnaarsmentaliteit

,,Wij hebben een goed elftal en kunnen goed voetballen, wij spelen het gehele seizoen al met een overtuigende winnaarsmentaliteit en hebben een spelsysteem dat veel voetbalvaardigheid vraagt. Dat is een systeem dat lastiger is om uit te voeren dan eenvoudig verdedigen en spelen met een lange bal en hopen dat het allemaal goed valt. Ik zeg niet dat een ander dit doet of dat dit minder goed is, maar wij doen dit in ieder geval niet. Ik speel uiteraard om te winnen, maar kijk ook vooruit en speel vanuit mijn voetbalvisie en dat is met een hoog voetballend vermogen waar spelers en publiek zich mee vermaken. Maar het is ook moeilijker en vraagt veel van spelers. Mijn spelers doen dit heel goed en groeien ook, maar wanneer er druk op komt te staan, dan komt er altijd wel een beetje zand in de motor en lopen dingen soms wat stroever.”

Zestienhoven

‘Zand’ kwam er in de machine in de wedstrijd tegen Zestienhoven op 15 april toen de Zwervers verrassend genoeg niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel in misschien wel de wedstrijd waarvan achteraf gezegd kan worden dat daar het kampioenschap werd verloren ten faveure van Graaf Willem. Het team van Hagestein haalde in die wedstrijd het gewenste niveau niet. Hagestein: ,,Wat de reden daarvan was, blijft altijd voor een deel onbekend, daar zijn wij mensen voor, maar niet getreurd, we hebben een goed elftal en kunnen goed voetballen, maar je hebt ook soms een beetje geluk nodig in de afronding en dat hadden wij tegen de stugge ploeg die Zestienhoven is, niet. Maar dat hoort erbij, ben je ambitieus, dan zoek je de grens op. Er komen is soms makkelijker dan te blijven en dat moeten wij gewoon leren door te ervaren. Het verschil met Graaf Willem II VAC is maar twee punten, dus niets aan de hand zeg ik heel optimistisch. Nee, wij worden hierdoor alleen nog maar grimmiger, ik denk dat wij op tijd weer scherp zijn gemaakt.”

Verslapping

,,Ik, wij, mijn spelers en staf kijken iedere week uit naar de trainingen en wedstrijd, na winst is alles makkelijker, maar verslapping en gemakzucht zijn altijd in de buurt, na verlies of puntverlies staat iedereen weer op scherp! Dat wij dit al met elkaar bereikt hebben is iets waar ik heel trots op ben, dat het niet allemaal vanzelf gaat is juist een bevestiging dat de hoogste doelen meer van je vragen en daar ligt altijd de uitdaging voor mij als trainer. Mijn instelling is: makkelijke dingen zijn niet moeilijk, moeilijke dingen zijn niet makkelijk! Uiteindelijk worden veel dingen steeds makkelijker. Ten minste, als je de moeite neemt om moeilijkheden te doorstaan. Dat geldt overigens niet alleen in sport, maar ook in het leven naast de sport, privé of op persoonlijk vlak”, aldus Hagestein

Lees verder