Ab van Dijk, icoon bij SV Honselersdijk, op 67-jarige leeftijd overleden

Ab van Dijk, directeur bedrijfsvoering van Sportvereniging Honselersdijk, is dinsdag overleden. Zijn gezondheid ging in kort tijdsbestek achteruit.

Medio 2022 werd Ab van Dijk nog door de bevolking in die plaats uitgeroepen tot ‘Honselersdijker van het jaar 2022’. Dat had hij te danken aan zijn jarenlange inzet voor de sport en tal van andere activiteiten in het dorp.

 

Vorige week liet de voetbalclub weten, dat Ab van Dijk zijn functie moest neerleggen om gezondheidsredenen. Zondag was op de site van sv Honselersdijk een stuk van Van Dijk zelf te lezen: ,,Als je 20 jaar elke dag met plezier naar je werk gaat is, dat best even slikken, maar het is niet anders. En de club moet verder en dan is het beter dat er een opvolger voor mij komt en het op zijn of haar manier verder oppakt. Want sinds ik in februari 2022 de diagnose kreeg van die verschrikkelijke rotziekte heb ik heel veel te danken aan o.a. Stichting de drie essen, bestuur, kantinecommissie en de vrijwilligersgroep die zich volop hebben ingezet en nog dat de hele accommodatie er weer netjes en verzorgd uitziet. Dank daarvoor.”

Erelid

Vorige maand werd hij benoemd tot Erelid. Daarover meldde Van Dijk: ,,Ik ben ook zeer vereerd dat ik op zaterdag 4 maart in het bijzijn van mijn gezin en clubmensen benoemd ben tot erelid van sv Honselersdijk. Die waardering doet mij en mijn gezin goed. Tot slot dank voor alle reacties van medeleven in de vorm van kaarten, bloemen en via sociale media, het heeft mij en mijn gezin heel veel goed gedaan.”

 

Lees verder