Zaalvoetbal: Duel van zvv Den Haag haalt einde niet

Het Nederlands zaalvoetbalteam klopte voor de WK-Kwalificatie Moldavië twee keer. In Almere met 5-2 en uit met 1-6. Nederland gaat nu naar de eliteronde met vier landen. Om die reden was er vorige week een beperkt programma in de Eredivisie.

Tekst: Alex Pronk

Eredivisie mannen

zvv Den Haag – Leekster Eagles

Dit duel werd, in plaats van vrijdagavond, mede door het duel van Oranje tegen Moldavië, pas op zondagmiddag laat gespeeld. Voor de rust scoorde Leekster Eagles twee doelpunten. Op zich had het al gedegradeerde zvv Den Haag nog geen probleem. Na het derde doelpunt in de 23e minuut van Leekster Eagles wist aanvoerder Morad Chalhi (archieffoto) de 1-3 op het scorebord te brengen.

In de vijfde minuut van de tweede helft toonde scheidsrechter Johan Jansen een rode kaart aan zvv Den Haag-coach Gerald Baars.  Wat in Sportcampus Zuiderpark is gebeurd, blijft een raadsel. Zowel het bestuur, de coach van zvv Den Haag als scheidsrechter Johan Jansen waren niet bereid om de pers te woord te staan. Volgens Leekster Eagles-voorzitter Peter Westra was een handgemeen tijdens de wedstrijd waarop scheidsrechter Johan Jansen het niet verstandig vond om de wedstrijd voort te zetten. Het is nu aan de KNVB wat te doen met het restant van de wedstrijd.

Topklasse B

Stompwijk’92 – ASW

Voor Stompwijk’92 stond deze week de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma tegen ASW uit Waddinxveen.  Het was een wedstrijd waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren. Stompwijk’92 kwam op voorsprong door Dick van der Salm. Maar voor rust scoorde ASW tweemaal (met een man minder!), waardoor de ruststand 1-2 was.

Ook de tweede helft was gelijkwaardig en vielen er doelpunten aan beide kanten. Namens Stompwijk’92 vonden Nick van den Bosch, Sem van der Salm, Lars van Santen en Rick de Haan het net.  Dit was echter net niet genoeg voor de overwinning: 5-5. Na een moeizaam seizoen heeft Stompwijk’92 het toch goed afgesloten door de laatste vier wedstrijden ongeslagen te blijven. Dit geeft voor de ploeg van coach Lennert Luiten goede hoop voor volgend seizoen.

zvv Den Haag 2 – FC Boshuizen

In Sportcampus Zuiderpark zag scheidsrechter Mukesh Bhondoekhan het reserveteam van zvv Den Haag met 11–5 winnen van FC Boshuizen. Namens de ploeg van coach Morad Chalhi scoorden Mo El Osrouti (4x), Anass el Jaouhari, aanvoerder Luthmarnick Maria, Brahim Saidi (allen 2x) en Ronaldo Minta (1x).  Namens de bezoekende ploeg verschalkten Ali Abbach (2x), aanvoerder Youssef Ait el Houssi, Omar Tabibi en Otmane Mouhyieddine zvv Den Haag-doelman Elias Chouardi.

Multicult – Zuid West DH

Dit duel is vanwege het suikerfeest niet gespeeld. Ondanks dat de spelers man Multicult en scheidsrechter Ricardo Warring wel aanwezig waren, kwam Zuid West Den Haag niet opdagen. Het is nu aan de tuchtcommissie van de KNVB wat men met dit duel gaat doen.

Rotterdamse Studenten – FC Westland 2

Ook dit duel ging vanwege het suikerfeest niet door, maar ditmaal hadden de wedstrijdsecretarissen van beide ploegen al zelf geregeld dat dit duel deze week wordt gespeeld.

Hoofdklasse C

Futsal Rotterdam 3 – Tutor

In het Topsportcentrum opende Tutor via Albert Wasswa, op aangeven van Kenji Flores, de score voor de Delftse studenten. De eerste helft bleef het spannend, vooral na het doelpunt van aanvoerder Ertugrul Yaldiz van de Rotterdammers. Na een ruststand van 1-1 gaf de prima leidende scheidsrechter Vally Karagantcheff al snel het sein voor de tweede helft. Tutor was in dat tweede bedrijf veel sterker en door doelpunten van Kenji Flores (1-2) en een hattrick van Raf van Oosterhout werd de eindstand van 1-5 bereikt.

FC Boshuizen 2 – zvv Den Haag 3

In 3-Oktoberhal in Leiden zag scheidsrechter Rob Mulder het reserveteam van FC Boshuizen met 4-2 winnen van zvv Den Haag 3. Ronaldo Minta maakte namens zvv Den Haag 3 wel het openingsdoelpunt. Daarna scoorde FC Boshuizen 2 vier treffers en tilde de stand daarmee naar 4-1. In de laatste minuten van de wedstrijd prikte Zanoah Pieris een doelpuntje mee voor zijn zvv Den Haag 3.

Stanga – ASW 2

De ploeg van coach Steven Poeran stond voor de derde keer dit seizoen voor niets te wachten op de tegenstander. ASW 2 is in de laatste weken al drie keer niet komen opdagen bij een wedstrijd. Ook hier moet de KNVB een besluit nemen. De regel zegt dat bij driemaal niet opkomen een team uit de competitie wordt gehaald. Dat zou een voordeel zijn voor Stanga.

Stanga kan bij het restant van het duel (aanstaande vrijdag) van 15 minuten (bij 5-2) tegen Olympia GO het kampioenschap in de Hoofdklasse C binnenhalen. Concurrent Deltasport heeft nu nog één punt voorsprong en is al klaar met de competitie.