Zaalvoetbal: Flitsend startend vrouwenteam zvv Den Haag onderuit tegen FC Marlène

De èchte female futsalfan moet zeker genoten hebben van het duel tussen zvv Den Haag en FC Marlène. De thuisploeg zette na een flitsende start de titelfavoriet op een verrassende en vroege achterstand.

Tekst: Ulis van Maanen

De wedstrijd was amper een drietal minuten oud. Een corner-op-maat van de Haagse captain Priscilla de Vos op de vrijstaande Romy Scherpenzeel (foto), die meedogenloos en fantastisch uithaalde. Oranje keepster Jacky Reus was kansloos: 1-0. Die flitsende start leek doping voor het ontwaakte FC Marlène.

Futsalshow

‘Mighty Marlène’ boog vanaf minuut tien de 1-0 achterstand om in een 1-4 voorsprong. Onder leiding van de fysiek sterke international Aaike Verschoor en de uitblinkende Zoyla Barendse liet het ‘Blauwe Oranje 2.0’ een fantastische futsalshow zien. De neutrale toeschouwer kon genieten van hoogwaardig vrouwen zaalvoetbal. Het moedige zvv Den Haag kon in de rust even bijkomen en uitrusten van een eerste helft, waarin FC Marlène in no-time vier goals in tien minuten tijd maakte.

Lijdzaam

Ook in de tweede helft was het ‘Mighty Marlène’ troef. Het strijdende zvv Den Haag moest lijdzaam toezien hoe de snelle en behendige Oranje internationals van FC Marlène het publiek trakteerden op hun futsalskills, moves en schitterende goals. Vloeiende combinaties, onnavolgbare rushes en moves van onder meer de ongrijpbare Zoyla Barendse en topscorer Simone Hand, de degelijke Aaike Verschoor, de talentvolle rookies Kyara de Bruin en Mila Wittebrood. zvv Den Haag probeerde nog wat tegengas te geven, maar daar bleef het bij. De eindstand werd 1-8.

Voor de zvv Den Haag Vrouwen is het devies: de rug rechten, trainen en focus op de volgende tegenstander: Futsal Rotterdam Vrouwen.

 

Lees verder