Coach Bob Peeters van Helmond Sport: ,,Veel respect voor Dick Advocaat”

Coach Bob Peeters (foto) van Helmond Sport laat in het Eindhovens Dagblad weten uit te kijken naar het KKD-duel van vrijdag tegen ADO Den Haag. De wedstrijd betekent voor Peeters (49) zijn eerste ontmoeting met ADO Den Haag coach Dick Advocaat (75).

Tekst: Peter Petit

De Belg zegt veel respect te hebben voor de gewezen bondscoach van België. ,,Hij is een coach die de kneepjes van het vak kent. Meer dan zelfs. Hij heeft overal fantastisch gepresteerd en is ook nog eens een sympathieke man. Ik vind het leuk om naar hem te kijken. Zo bezeten op die leeftijd. Iedere trainer droomt van een loopbaan zoals hij heeft gehad. Maar het is niet zo dat ik een handtekening van hem ga vragen”, aldus Peeters in het ED.

Volgens de voormalige spits van onder meer Roda JC en Vitesse stond de Kleine Generaal aan de basis van het succes van de Rode Duivels, refererend aan de derde plek van het nationale team op het WK in 2018.

Historie

Peeters wil vrijdag met Helmond Sport tegen ADO breken met het verleden. Nog nooit slaagde de club erin twee keer in één seizoen van de opponent uit Den Haag te winnen. Na de 2-1 zege in de heenwedstrijd lonkt bij winst voor de Noord-Brabanders historie in de Hofstad.

Tom Beugelsdijk ontbreekt in de wedstrijd tegen zijn oude club, hij is onlangs geopereerd aan zijn lies. Oud-ADO doelman Mike Havekotte is wel van de partij bij de Helmonders.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder
Net binnen