Nominatie VVON voor Ekrem Kahya (HBS) ‘beste trainer/coach West II’

Ekrem Kahya (foto), trainer van zondag Vierde Divisionist HBS, is één van de genomineerden van de VVON voor de titel van ‘trainer/coach van het jaar’ in het KNVB district West II.

De andere genomineerden zijn: Leen van Steensel (trainer vv Barendrecht, Derde Divisie zaterdag), Anthony Corriea (trainer vv Katwijk, Tweede Divisie) en Thomas Duivenvoorde (trainer FC Rijnvogels, Derde Divisie zaterdag).

De VVON schrijft oer de nominatie van Ekrem Kahya het volgende: ,,Ekrem heeft naast de verwachtingen die gesteld worden aan de functie van trainer van HBS om niet alleen inhoudelijk zijn vak te verstaan, maar daarnaast ook gedreven en betrokken te zijn, de samenwerking te zoeken en tegen een stootje te kunnen. Als ambitieuze trainer, die zich ook nog steeds ontwikkelt, doet Ekrem het in zijn eerste jaar als trainer van de vereniging HBS goed, en speelt hij met HBS vanaf het begin van het seizoen mee in de top van de vierde divisie, waar de krachtsverschillen gering zijn. Dat is een prestatie van formaat, zeker wanneer wordt bedacht dat onder leiding van Ekrem Kahya de speelwijze grondig is bijgesteld en er aanvallend voetbal wordt gespeeld. Die aanpassing verloopt natuurlijk niet zonder slag of stoot, is niet uitsluitend succesvol, maar in z’n algemeenheid verloopt de verandering van speelstijl tot tevredenheid, zeker ook bij de spelers. Ekrem heeft zich ontwikkeld tot trainer die zeer begaan is, enorm betrokken, en nooit verslapt. Met zijn enthousiasme inspireert hij de andere leden van de staf, en houdt hij vast aan zijn voetbalfilosofie. Wat dat betreft spreken de resultaten voor zich. Het beleid van de club weerspiegelt zich in de samenstelling van de selectie van HBS, naast een aantal ervaren spelers maken ondertussen dertien spelers uit de eigen jeugd daarvan deel uit en van die dertien hebben er vijf gedurende het lopende seizoen de overstap gemaakt van de jeugd en zijn zij deel uit gaan maken van de vaste selectie van het eerste elftal en hebben zij alle vijf al in de competitie geacteerd. Ekrem Kahya is een duidelijke en vertrouwenwekkende leider met een onomstreden positie niet alleen binnen de spelersgroep, maar ook in zijn relatie met de trainers van de jeugdelftallen en de vertegenwoordigers van het bestuur. De inzet en winnaarsmentaliteit die hij zelf tentoonspreidt verwacht hij ook van zijn omgeving en dat brengt hij goed over in zijn betrokkenheid en regelmatige gesprekken met de spelers en de trainers van de selectie jeugdelftallen.”

Lees verder