Warming-up zaterdag 4E: Maasdijk nog volop in race voor derde periodetitel

In de vierde klasse E kan M.S.V.’71 de mega feestweek in Maassluis nog een extra feestelijke glans geven met een overwinning op de in principe reeds gedegradeerde laagvlieger TransvaliaZW.  Maasdijk kan bij winst tegen het ‘taaie’ PPSC nog aanspraak maken op de derde periodetitel.

Tekst: Peter Petit

TransvaliaZW – M.S.V.’71

Met nog vier wedstrijden voor de boeg reizen de manschappen van hoofdtrainer Paul van Loenen (foto) zaterdag naar Rotterdam om het daar op te nemen tegen rode lantaarndrager TransvaliaZW, dat met zes punten degradatie naar de vijfde klasse niet meer kan voorkomen. Het team onder leiding van chefcoach André Linger heeft tot nu toe slechts zes punten weten te behalen. Dat waren er eigenlijk negen, maar de oudste voetbalclub van Rotterdam op de linker Maasoever kreeg van de KNVB drie punten in mindering. M.S.V.’71 kan zich zaterdag definitief veilig spelen, zelfs een vierde plek is nog mogelijk. De Waterweg-bewoners staan in de derde periode op een keurige derde plek, maar een periodetitel lijkt nog ver weg. Thuis won M.S.V.’71 eerder dit seizoen met 3-1 van de komende tegenstander door doelpunten van Brady van Stralendorff, Jeremy van Loenen en Rick de Jonge. In de vorige week door M.S.V.’71 met 10-0 gewonnen wedstrijd tegen die andere ploeg uit Rotterdam Zuid, BZC/Zuiderpark, was Jack van der Vlugt met vijf treffers de ‘MVP’.

Maasdijk – PPSC

Maasdijk – PPSC is een duel met als inzet de derde periodetitel. Zowel Maasdijk als het Schiedamse ‘PP’ is nog in de race om deze titel die recht geeft op deelname aan de nacompetitie. In het geval dat het dit seizoen in 4E dominerende koploper Overmaas kampioen wordt – en die kans is levensgroot – gaat de derde periode naar de hoogste op de ranglijst die nog geen prijs heeft. Op basis van de huidige stand zou dat de nummer vier op de ranglijst, Maasdijk, zijn. PPSC zal geen beroep kunnen doen op aanvaller Arthur Lima, die de laatste weken juist zo goed in vorm was. Na twee gele kaarten, dus ‘rood’, moest Lima in de Schiedamse burenruzie vorige week tegen Hermes DVS (1-1), vroegtijdig het veld verlaten met een automatische schorsing als gevolg. De ploeg van oefenmeester Dennis van den Steen zal niet de eerste ploeg zijn die zou kunnen profiteren van de gebruikelijke misstart van de Thurlede-bewoners uit de jeneverstad.  In veel wedstrijden lag de bal dit seizoen reeds vroeg na het beginsignaal al in het door de PPSC verdedigde doel. Oefenmeester Ersin Kaplan weet dus wat zijn selectie tegen Maasdijk te doen staat. ,,Wij moeten er staan, en dan zeker vanaf de eerste minuut.”

Lees verder