KNVB brengt bij sv Den Hoorn één winstpunt in mindering

In de zaterdag eerste klasse B wordt het ook onderin nog spannend. De KNVB heeft bij sv Den Hoorn één punt in mindering gebracht op de ranglijst naar aanleiding van het staken van het duel bij VELO eerder dit seizoen.

De wedstrijd werd aan de Noordweg eerder al even stil gelegd, maar rond de zeventigste minuut definitief gestaakt door scheidsrechter Roeleveld na een overtreding van sv Den Hoorn-doelman Robert-Jan Kuipers op VELO-aanvaller Roderick Meinema. De doelman kreeg de rode kaart voorgehouden.

Het was voor sv Den Hoorn al geen beste middag. De ploeg stond op het moment van staken met 2-0 achter (VELO-treffers van Ricky van Mierlo en Gino van de Water) en bovendien kreeg de ploeg drie rode en zes gele kaarten te verwerken.

sv Den Hoorn heeft nu – na de straf – 27 punten uit 21 duels. Het restant tegen VELO (2-0 achterstand) moet nog worden uitgespeeld. Ook HVV heeft 27 punten maar uit 22 wedstrijden. VUC staat op 23 uit 22. Komende zaterdag het cruciale duel aan Het Kleine Loo tussen VUC en HVV. Ook sv Nootdorp met 29 uit 22 is nog niet vrij van zorgen. Sv Den Hoorn steekt zaterdag een visite af bij koploper DSO en aan de Noordweg in Wateringen treffen VELO en sv Nootdorp elkaar.

Lees verder