Warming-up 1B: Spanning aan kop terug na halve misstap DSO

Afgelopen weekend leed DSO opnieuw kostbaar puntenverlies. In Honselersdijk speelde de ploeg van Bert de Best met 1-1 gelijk. Omdat runner-up Die Haghe wél haar duel won bij HVV (0-1), is het verschil nog maar twee punten in Zoetermeers voordeel. Onderin wordt UVS zo goed als zeker de tweede degradant naast DHC.

Tekst: Hans Kulk

Komend weekend staat er weer een aantal interessante voetbalpotjes op de agenda in de eerste klasse B. Onderin een heus degradatieduel op sportpark Het Kleine Loo tussen VUC en HVV. De ‘pinguïns’ staan met 23 punten uit 22 duels op een degradatieplek (12), de Kroonleeuwen met 27 punten één plek (11) erboven. Eigenlijk is het voor de thuisclub een ‘alles-of-niets’-duel. Rob de Lange en consorten moeten winnen om de hoop op (rechtstreekse) handhaving in stand te houden. Winst voor de bezoekers betekent een grote stap naar (direct) lijfsbehoud. Spanning verzekerd bij VUC – HVV.

Wisselvallig

Koploper DSO speelt op het eigen sportpark tegen sv Den Hoorn, dat een nogal wisselvallig seizoen doormaakt. Met 27 punten uit 21 duels is de ploeg van Oscar Laguna Burgos nog niet verzekerd van een langer verblijf in de eerste klasse. DSO zag de voorsprong in punten op Die Haghe slinken naar twee, dus waakzaamheid is geboden voor trainer Bert de Best en zijn spelers. Op Ockenburgh ontmoeten Die Haghe en Wippolder elkaar, de nummers twee en drie. Voor zowel de gastheren als de bezoekers is verlies zo goed als ‘dodelijk’ om mee te kunnen blijven doen om het kampioenschap. Marcel Koning versus Mark Moen (foto). Welke trainer lacht na afloop het hardst?

Punten

Het naar de vierde plaats gezakte VELO ontvangt sv Nootdorp in Wateringen. Ook hier zal om de punten worden ‘gevochten’. VELO om aan te haken bij de top drie, sv Nootdorp om zichzelf vrij te waren voor eventuele nacompetitieduels. Voor UVS is het een halve minuut voor twaalf. Alleen winst telt tegen Voorschoten’97, maar zelfs dan nog is directe degradatie heel dichtbij voor de Leidenaren. De laatste twee duels in deze klasse zijn: Forum Sport versus sv Honselersdijk en Valken’68 tegen DHC, waar John de Letter zijn contract overigens met twee jaar verlengde.

Lees verder