Max van Dijk keert terug van Barendrecht bij BVCB

Het is voor Max van Dijk (foto) even slikken, als hij de mededeling krijgt dat hij in het komende seizoen niet meer voorkomt in de plannen van Barendrecht. Na negen jaar trouwe dienst bij de Derde Divisionist komt er onverwacht een einde aan de verbintenis met Barendrecht.

Een beslissing die Van Dijk liever zelf had genomen. Na lang wikken en wegen heeft de 32-jarige verdediger besloten terug te keren naar BVCB. De club waar hij zijn eerste stapjes zette op het voetbalveld.

Aan zijn mooie tijd bij Barendrecht komt aan het einde van dit seizoen een onverwacht einde. Afgelopen januari kreeg Van Dijk te horen dat er voor komend seizoen geen plaats meer is voor de trouwe routinier. De ploeg is al wat ouder en men wil gaan verjongen, zo luidde de boodschap. ,,Dat was wel even slikken, ja. Liever had ik zelf de regie in handen gehouden. Eerlijk gezegd had ik al wat signaaltjes gekregen, die me niet lekker zaten. Normaliter kreeg ik in december al te horen dat men graag met mij doorging. In die zin heb ik ook nooit over een andere club hoeven nadenken. Toen in december dit gesprek uitbleef, zei ik al tegen mijn vrouw Dian, dat het me niet lekker zat. Het bleef stil en dat gaf me het voorgevoel, dat er iets speelde. Je voelt dingen”, laat hij weten op de clubsite van BVCB.

Lees verder