Zaterdag 5B: Quick laat ONA struikelen, De Ster verslaat HDV

Quick zorgde voor een zeldzame nederlaag van koploper ONA. Ook GSC ESDO was aan de winnende hand in het duel bij Wanica Star. Ondanks de nederlaag lijkt het kampioenschap weggelegd voor ONA. De Ster verliet de laatste plaats na een zege op HDV.

Tekst: Roland van der Linden        |        Foto’s: Perry Biemans (SportSnap.nl)

ONA – Quick (H)

Op eigen veld speelde Quick het uitduel tegen ONA. Al in de vijfde minuut kon Quick het net vinden. Met een hard schot zorgde Alberto Segantini voor een 1-0 voorsprong. De Goudse koploper was niet bij machte om echt gevaarlijk te worden. Quick zag nog een treffer afgekeurd worden vanwege buitenspel. Vijf minuten in de tweede helft kreeg ONA een goede kans, maar de doelman van Quick redde knap. Quick had het niet mee met de scheidsrechter. Drie treffers werden na de rust afgekeurd op grond van buitenspel.  In de slotfase beslisten de Haantjes het duel definitief in hun voordeel: 2-0.

Wanica Star – GSC ESDO

In een doelpuntrijke eerste helft gingen de teams aan de thee met een 2-4 score op het bord. Djamel Boerstra zorgde voor de eerste twee goals van GSC ESDO, dat trainer Ali Boussaboun moest missen vanwege een vakantie. Na de 0-3 van Mo Achalhi deed Wanica Star via Kenneth Duah wat terug. Hussein Zeryouh nam de 1-4 voor zijn rekening waarna Duah met zijn tweede treffer voor een 2-4 ruststand zorgde. In de tweede helft kon GSC ESDO de voorsprong verder uitbouwen. Met twee doelpunten zorgde Djamel Boerstra voor een ruime 2-6 zege.

DVC – REMO

Ook in Delft vielen de doelpunten als rijpe appels van de boom. Door een eigen doelpunt kwam DVC op een 1-0 voorsprong. REMO was daarna drie keer scherp in de afwerking en ging rusten met een 1-3 voorsprong. Na de doelwisseling liep REMO uit naar een 1-5 stand. De Haagse ploeg was daarna weer trefzeker, maar de bal verdween in eigen doel. Uit een vrije trap maakte Melvin Legierse het eerste eigen doelpunt van DVC: 3-5. Met een kopbal maakte Ryan Nowee het nog spannend maar verder dan 4-5 kwam DVC niet.

Toofan – ASW

Toofan leverde een puike prestatie door ASW een 4-1 nederlaag toe te brengen. ASW nam op Ockenburgh nog wel een -0-1 voorsprong, maar kreeg daarna drie Haagse treffers om de oren. Vitin Dhoen, Alexander Mahynka en Serhii Dzhersh bepaalden de ruststand op 3-1. De score had hoger kunnen uitvallen als Toofan wat scherper in de afwerking was geweest. In het tweede bedrijf gaf Toofan de voorsprong niet meer weg. Nino Rosini zorgde zelfs voor een 4-1 eindoverwinning.

HDV – De Ster

Het duel tussen de staartploegen HDV en De Ster werd in het voordeel van bezoekers beslist. De Ster keerde met een 2-3 overwinning huiswaarts. Nelson De Abreu en Philip Julius-Adeoye (2×) bezorgden de ploeg van trainer Ouebade Onigbogi de victorie. Redouan Akachar zorgde voor beide treffers van HDV.

(Klik HIER voor meer foto’s van Quick-ONA)