Zaterdag 4C: Eerste overwinning Semper Altius, DUNO naar derde plaats

In het Zuiderpark kon Semper Altius eindelijk haar eerste overwinning van het seizoen bijschrijven. Het was meteen een negenklapper. DUNO was Quick Steps de baas in een uitduel en RAS bleef tegen Quintus aan de goede kant van de score. ODB boekte een ruime zege op sv Erasmus.

Tekst: Roland van der Linden          |     Foto’s: Aad van der Knaap

HPSV – Semper Altius

Trainer Jan Willem Jonker stapte eindelijk met een overwinning van het veld. In het duel met HPSV had Semper Altius door treffers van Justin Wenkenbach en Max Geense een 1-2 voorsprong bij rust. In de tweede helft liepen de Rijswijkers volledig over de tegenstander heen. Mitchell Burgwal, Roger van der Bosch, Justin Wenkenbach, Renaldo van der Spek (3x) en Daniël Vink brachten een 1-9 eindstand op het scorebord. Ondanks de zege staat Semper Altius nog steeds laatste. De achterstand op HPSV bedraagt nog maar één punt.

Quick Steps – DUNO

DUNO zette een goede stap richting de nacompetitie met een 0-3 overwinning op Quick Steps. Door de nederlaag kwam degradatie voor Quick Steps heel dichtbij. Bas Oomens zette DUNO al na vijf minuten op een 0-1 voorsprong. Met een half uur op de klok kwam de 0-2 op het scorebord. Joeri Haneveld nam het doelpunt voor zijn rekening. In de slotminuut scoorde Kevin Jacobs de beslissende 0-3.

Quintus – RAS

RAS speelde geduldig tegen Quintus en tikte de bal goed rond tegen het fysieke sterke Quintus. Uit een steekbal van Souhail Afkiran scoorde Edwin Sintim na een half uur spelen de 0-1 voor de Haagse ploeg. In de tweede helft kreeg RAS drie 1-op-1 kansen, maar kon deze niet benutten, waardoor Quintus hoop bleef houden. In de slotfase kreeg de thuisploeg nog twee goede kansen, maar de tweede doelman van RAS, Dennis van Doren, liet zich niet passeren: 0-1.

ODB – sv Erasmus

Het duel was nauwelijks begonnen of Milos Miljanovic opende de score namens ODB. sv Erasmus herpakte zich van de snelle achterstand. Mitchel Beijerbergen bracht onverwacht de 1-1 op het bord uit een vrije trap van grote afstand. Nog voor de rust kwam ODB weer op voorsprong: 2-1. In de tweede helft kreeg ODB voldoende kansen om te scoren. Timo Tuin en Michael Dirksen waren trefzeker en zorgden voor een 4-1 eindstand. Belangrijke punten voor ODB in de strijd tegen degradatie.