Zaterdag 4A: BSC’68 loopt geen schade op in titelstrijd ondanks gelijkspel

||

BSC’68 liet de kans lopen om een flinke tik uit te delen aan achtervolger Zevenhoven, dat met 2-2 gelijkspeelde bij Teylingen. Zelf kon de club uit Benthuizen ook niet meer dan een punt meenemen uit het uitduel bij laagvlieger Warmunda.

Tekst: Roland van der Linden

BSC’68 kwam goed uit de startblokken en kreeg in de zesde minuut een strafschop. Jelle Verhoeff stuurde de keeper de verkeerde kant op en bracht de 0-1 op het bord. De bezoekers vergaten daarna de score verder te laten oplopen. Twee 100% kansen werden gemist en vervolgens bracht Menno van Noort Warmunda langszij uit een afvallende bal die daarna hoog werd voorgegeven.

Discussie

In de tweede helft startte BSC’68 redelijk, maar kreeg een nieuwe treffer om de oren. Een voorzet van de thuisploeg ging richting de tweede paal en werd in de zeventigste minuut binnengekopt: 2-1. BSC’68 ging nog wel de discussie aan over gevaarlijk spel, maar dit leverde niets op. In het laatste kwartier was de ploeg van trainer Abdullah Sari (foto) sterker in de duels en kwam via Guido de Peinder, die de bal schitterend in de verre hoek schoof, op 2-2. BSC’68 scoorde in de 83e minuut weer via De Peinder, maar de treffer werd afgekeurd vanwege hands. Achteraf bleek dat de handsbal door een speler van Warmunda werd gemaakt. De stand bleef daardoor 2-2.

Lees verder