Zaterdag 3C: Slim Oliveo op pole position voor kampioenschap

Op een gezellig, zonnig en vooral sfeervol sportpark de Boszoom hebben Zwarte Pijl en Oliveo negentig minuten lang reclame gemaakt voor het amateurvoetbal. De nummers één en twee uit de competitie mochten met elkaar uitmaken wie er voor het kampioenschap zou gaan en wie via de nacompetitie een promotie kan afdwingen naar de tweede klasse.

Tekst & foto’s: Johan Sepers/ JCS Fotografie

Het ambitieuze Zwarte Pijl begon ijzersterk en al na een paar minuten zette Ruben Desrosiers de thuisclub op een 1-0 voorsprong. Oliveo had veel moeite om het tempo en enthousiasme van Zwarte Pijl te volgen en had in het eerste kwartier dan ook helemaal niets in te brengen tegen het spel van de thuisclub. De snelle aanvaller Jonathan Linger was een ware plaag voor de defensie van de Pijnackerse formatie.

Na een kwartier stond het ineens 1-1, toen Jeffrey Paanakker eigenlijk vanuit het niets de gelijkmaker achter doelman Damion Belgraef deponeerde. Vanaf dat moment veranderde het spelbeeld en ging Oliveo ook serieus meedoen in de wedstrijd. Er waren over en weer wat kansjes, maar beide doelmannen kregen niet veel moeilijke ballen te verwerken. Toch werd er voor de rust nog gescoord. Stefan Liesting was attent en ook hij verschalkte de Rotterdamse goalie: 1-2.

Met een 1-2 stand gingen de spelers aan de thee en kon het massaal aanwezige publiek genieten van de zon, bier en uitermate lekkere broodjes. De brassband maakte het sfeertje helemaal compleet.

Na rust hadden de Rotterdammers de overhand, maar kwamen de mannen van trainer Elden de Getrouwe niet voorbij doelman Peter-Paul de Rotte. Het werd in de tweede helft een echte vechtwedstrijd. Scherp, maar wel met respect voor de tegenstander. Scheidsrechter Robby Hornes uit Gouda voelde de sfeer uitstekend aan en floot derhalve een prima wedstrijd.

Een kwartier voor tijd leek de beslissing te vallen. Oliveo counterde en Bob Ruigrok haalde de trekker over voor de 1-3. De met grote getale opgekomen aanhang van de blauwwitte club vierde deze treffer (uiteraard) uitgebreid.

De slotfase werd nog wel spannend, want in de 88e minuut scoorde Arin Arslan de ‘aansluitingstreffer’.  Zwarte Pijl kreeg nog wel een paar kansen, maar doelman de Rotte bleef prima overeind en zodoende werd de wedstrijd met een 2-3 zege voor Oliveo afgesloten. Toch waren er meer winnaars op de Boszoom. Het talrijk opgekomen publiek had een geweldige pot voetbal gezien. Soms op het scherpst van de snede, maar met respect en bij vlagen uitstekend voetbal.

Met nog drie wedstrijden te spelen heeft Oliveo een voorsprong van vijf punten op Zwarte Pijl, op de derde plek staat DSVP, eveneens uit Pijnacker. Op 13 mei speelt Zwarte Pijl tegen DSVP en ontvangt Oliveo het Rotterdamse VVOR. In theorie kan Oliveo dan al kampioen worden. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan de ploeg van trainer Willem van der Smit op 20 mei de titel binnenhalen in thuiswedstrijd tegen ……..DSVP.

(Klik HIER voor meer foto’s van Zwarte Pijl-Oliveo)