Zaterdag 3B/3D: Knappe winst VDL op koploper, monsterzeges Schipluiden en KMD

Verburch is in 3B de voornaamste kandidaat voor de tweede periodetitel na een zege op Lyra. KMD liet geen spaan heel van sv Madestein en ook Schipluiden kende weinig genade met tegenstander Zuid West DH. VDL baarde in 3D opzien door koploper HBSS te verslaan.

Tekst: Roland van der Linden             |      Foto’s: Danny Ploegaert

3e klasse B

Lyra – Verburch

De Poeldijkers namen in de twaalfde minuut de leiding in het duel. Vince van der Knaap zag zijn vrije trap via de binnenkant van de paal over de doellijn gaan. Lyra kwam ook uit een vrije trap op gelijke hoogte. De Lierse doelpuntenmaker was Jonathan van der Schee. De bezoekende equipe van trainer John Zuijderwijk nam in de tweede helft een beslissende 1-4 voorsprong door doelpunten van Shane Bruinen, Riley Hees, Jarno Houtenbos. Lyra had het laatste woord. Op aangeven van Marc den Toom bepaalde Dion Lemckert de eindstand op 2-4.

KMD – sv Madestein

De ploeg uit Wateringen schoof eenvoudig sv Madestein aan de kant. Sam Haghighat nam de openingstreffer voor zijn rekening in de veertiende minuut en was meteen na de aftrap ook verantwoordelijk voor de 2-0. Jules Maring zorgde daarna voor een 3-0 ruststand. In de tweede helft bleef KMD de aanval zoeken. Dylan Groen, Sam Haghighat, Jules Maring en Jesse de Waard voerden de score op naar 7-0. De laatste treffer kwam voort uit een benutte strafschop van Arend Balijon: 8-0.

Zuid West DH – Schipluiden

Schipluiden had niet al te veel moeite nodig om de punten in het uitduel bij Zuid West DH mee naar huis te nemen. Na de eerste helft stond al een 0-3 voorsprong op het scorebord voor de mannen van trainer Benjamin van der Zwan. In de tweede helft kon Schipluiden nog vier keer het net vinden tegen de gedegradeerde Haagse ploeg. Rick Schilperoort (2x), Chris van Beurden (2x), Joost Frerichs en Sjoerd Boks (2x) scoorden voor Schipluiden: 0-7.

3e klasse D

HBSS – VDL

In Schiedam moest de thuisploeg haar kampioenschap nog even uitstellen na een verrassende nederlaag tegen VDL. Na de openingstreffer van Tygo Suisse kwam HBSS nog op gelijke hoogte. VDL pakte nog voor de rust een nieuwe voorsprong door een treffer van Joey van Eijk: 1-2.  In de tweede helft maakte VDL het karwei knap af. Uit een bal van Tygo Suisse scoorde Senna Penning de 1-3. Daarna was Penning opnieuw trefzeker en zorgde daarmee voor de 1-4 eindstand.