Zaterdag 3B: sc Monster dicht bij titel na ruime zege op sv Houtwijk

Op Sportpark Polanen schoot Sportclub Monster een half dozijn treffers langs sv Houtwijk. De Westlanders kunnen de titel inmiddels ruiken. Duindorp SV is nog in de race om periodetitel na een overwinning op Laakkwartier. Naaldwijk won het duel met MVV’27.

Tekst: Roland van der Linden        |       Foto’s: Franca Dobbe

Sportclub Monster – sv Houtwijk

De Haagse bezoekers kregen de eerste kans in het duel, maar die leverde niets op. Een effectiever Sportclub Monster benutte haar eerste twee kansen daarna wel. In de achtste minuut stelde Vince Francken Jesper Warbout in staat om te scoren en kort daarna was Jurgen Warbout trefzeker. Halverwege de eerste helft kreeg de thuisploeg nog een aantal kansen, maar de stand bleef 2-0.

In de 27e minuut kreeg sv Houtwijk haar eerste kans, maar doelman Willem Jan-Broch liet zich niet passeren. Na twee treffers van Jordi van Maanen ging sc Monster de rust in met een 4-0 voorsprong. In de tweede helft voegde de Westlanders nog twee treffers toe aan hun totaal. Opnieuw waren Jurgen Warbout en Jordi van Maanen trefzeker, waardoor de eindstand 6-0 werd. Sportclub Monster heeft uit haar laatste twee duels nog één punt nodig voor het kampioenschap.

Laakkwartier – Duindorp sv

Het Haagse onderonsje werd een prooi voor de bezoekers.  In de eerste helft waren er grote kansen over en weer, maar gingen de teams zonder te scoren aan de thee. Na de hervatting werd er volop gescoord. Benito Bodmann opende de score voor de ploeg van trainer Martin Abbenhuis, waarna Jeremy Keus en Dylan Verbaan de score opvoerden naar 0-3. Na een tegentreffer van Kai Muusers bleef Duindorp SV het net vinden. Door doelpunten van Jeremy Keus en Clay Hoekstra liep de score op naar 1-5. Laakkwartier rechtte nog even de rug en kwam nog terug tot 3-5. Justin Willems en Karam Boukhari (strafschop) waren de laatste doelpuntenmakers. Door de wist houdt Duindorp sv uitzicht op de periodetitel.

MVV’27 – Naaldwijk

In Maasland kwam Naaldwijk goed uit de startblokken en kwam door een doelpunt ban Floris Groot al vroeg in het duel op een 0-1 voorsprong. Die stand bleef tot aan het rustsignaal op het scorebord staan. In de tweede helft verdubbelde Naaldwijk de score. Uit een vrije trap van Dennis de Groot kopte Demian Kok de 0-2 eindstand binnen.

(Klik HIER voor meer foto’s van sc Monster-sv Houtwijk)

Lees verder