Zaterdag 2E: Dode spelmomenten doen SVC’08 das om tegen CION

Het Oostersportpark was lange tijd een onneembare veste voor de tegenstanders van SVC’08, maar daar is duidelijk verandering in gekomen gezien het feit dat SVC’08 nu tegen CION haar derde thuisnederlaag op rij leed.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

Voor CION was winst een vereiste om niet in de problemen te komen ten opzichte van de negende plaats. Bij verlies zou HVC’10 op twee punten komen en met de wedstrijd tussen beide ploegen in het verschiet op 13 mei dus geen prettig vooruitzicht.

De ploeg uit Vlaardingen straalde de wil om te winnen ook van minuut één uit. Het ging de duels veel feller en vooral slimmer aan dan SVC’08. De thuisploeg was gewaarschuwd voor het feit dat CION heel veel scoort uit dode spelmomenten en dat overtredingen op eigen helft dus zoveel mogelijk moesten worden voorkomen. Maar dit was blijkbaar tegen dovenmansoren gezegd, want in de negende minuut leidde onnodig vasthouden tot een vrije trap op rechts. De bal werd voor het doel geslingerd waar doelman Owen Lammerding niet ingreep en Bart Markering niet tegen zijn man, Sander Barragan, aansprong, zodat deze vrij in kon koppen: 0-1.

Zes minuten later was het opnieuw uit een vrije trap dat CION scoorde. Weer was het Sander Barragan, die beter op de bal anticipeerde dan keeper Owen Lammerding en de bal voorbij de uitkomende doelman intikte: 0-2. Na de voorsprong was het voor CION zaak om deze te verdedigen en het tempo zoveel mogelijk uit de wedstrijd te halen. SVC’08 kwam wat meer aan de bal, maar de precisie ontbrak en vooral de kwaliteit voorin om het de CION-verdediging moeilijk te maken. Alleen met verre inworpen en corners kon wat onrust worden veroorzaakt, maar een ervaren speler als Josimar Spencer Silva Lima is daar niet echt van onder de indruk.

Zo brak de rust aan met een 0-2 achterstand voor SVC’08 en kon trainer Jeffrey Frijters de puzzel gaan leggen voor de succesvollere tweede helft. In de drieënvijftigste minuut gaf een kans voor Coen Soonieus hoop dat SVC’08 in de tweede helft beter partij zou gaan geven. Maar na een kwartier spelen werd die hoop tenietgedaan. Vanaf links werd de geheel vrijstaande Danny Koetsier aangespeeld en hij kon vanaf de rand van het strafschopgebied vrij inschieten. Zijn schot ging onder keeper Owen Lammerding door en de 3-0 verscheen op het scorebord.

SVC’08 spartelde nog wel tegen en kwam in de tachtigste minuut nog terug tot 1-3. Coen Soonieus kopte bij de tweede paal de bal in die door de handen en tussen de benen van keeper Bryan Struis het doel in verdween. In de slotfase kreeg invaller Robert Kuiper nog een grote kans op de aansluitingstreffer, maar zijn schot ging naast. Zo verloor SVC’08 verdiend van opnieuw een Vlaardingse club waartegen in zes wedstrijden (CWO, VFC en CION) slechts vier punten werden gehaald.