Zaterdag 2E: RKDEO legt voor rust basis voor overwinning

RKDEO nam in Vlaardingen bij CWO al voor de pauze een 0-2 voorsprong. Na de thee hadden de Nootdorpers de zaken onder controle en wist CWO zelfs een strafschop niet te benutten.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

RKDEO kwam goed uit de startblokken en was al na vier minuten spelen gevaarlijk. Op aangeven van Thomas Aangenendt schoot Sven van Oppen voor het doel over. Vier minuten later veroverde Youni de Bruin de bal en stuurde direct Olaf Kramer diep, maar zijn schot ging via de vingertoppen van CWO-keeper Joost Ipenburg tot hoekschop, die verder niets opleverde.

Na dik een kwartier spelen kwamen de Nootdorpers aan de leiding. Na een voorzet van Olaf Kramer kon Sven van Noppen eenvoudig scoren: 0-1. Nadat een schot van spits Tommy Simonis vanaf de hoek van het strafschopgebied nog over het Vlaardingse doel was gegaan, kon de ploeg van trainer Wesley Epskamp halverwege de eerste helft weer juichen. Nu nam Jazz Vermeer de treffer voor zijn rekening: 0-2.

Na een half uur mocht CWO vanaf de hoek van de zestien een vrije trap nemen. De inzet van Mike van der Meer werd in twee instanties door doelman Huub Koning gepakt. Na een hoekschop van Irian Boeschoten probeerde Jazz Vermeer het met een indraaiende bal, maar de CWO-doelman Joost Ipenburg was attent. Vlak voor rust probeerde Tommy Simonis het nog met een schot vanaf de middenlijn (omdat de CWO-doelman wat ver voor zijn doel stond), maar de bal vloog net over de kruising.

Al snel na rust kreeg RKDEO een prima mogelijkheid de voorsprong uit te breiden. Olaf kramer werd met een lange bal weggestuurd en hij gaf op tijd af aan de meegelopen Sven van Noppen, maar die schoot de bal tegen doelman Ipenburg op. Er werd wel gevlagd voor buitenspel, maar arbiter Ron Wolf liet gewoon doorspelen. Vlak daarna een situatie in de zestien van RKDEO. Tom Kuil werd neergelegd en heel CWO claimde een strafschop, maar arbiter Wolf wilde er niet van weten. Een minuut later ging de bal wel op de stip. Jack Doorschodt maakte hands. De elfmetertrap van Rick van der Struis van CWO werd echter gekeerd door doelman Huub Koning, terwijl Oualid Tanfit de bal in de rebound over het doel kopte.

In de laatste twintig minuten probeerde RKDEO nog een paar keer verder uit te lopen, maar Olaf Kramer, Jazz Vermeer en Youni de Bruin bleven zonder succes. Aan de andere kant was CWO acht minuten voor tijd nog gevaarlijk. Jack Doorschodt haalde de bal van de lijn en nadat het speeltuig opnieuw was voorgebracht, werd deze tegen de lat gekopt. Het slotakkoord was bijna voor de bezoekers, maar Izzy Rosini schoot in kansrijke positie hoog over en in de slotminuut stond de CWO-doelman Olaf Kramer in de weg om er 0-3 van te maken.

Lees verder