Zaterdag 2E: Westlandia maatje te groot voor Concordia

Met een 3-0 zege op Concordia stelde Westlandia haar positie in de tweede klasse veilig. De Naaldwijkers staan op een derde positie, maar waren door de versterkte degradatie nog steeds in gevaar. Concordia werd door de nederlaag dieper in de zorgen gedrukt.

In de openingsfase ging Westlandia vol op de aanval en kreeg meteen drie hoekschoppen, die verder geen gevaar opleverden. In de twaalfde minuut gaf Given Baven een voorzet, maar Stefan Bron kopte de bal net over. Halverwege de eerste helft werd Concordia voor het eerst gevaarlijk. Doelman Jari Duijvestijn hield zijn doel echter schoon. Na 36 minuten spelen kwam Westlandia op voorsprong. Stefan Bron nam de 1-0 voor zijn rekening.

Sterk

In de tweede helft was het weer de thuisploeg die sterk startte. De Delftse doelman hield bij twee pogingen zijn doel nog schoon, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Joe Scholtes stuurde Lennart Paauwe diep. De bal kwam vervolgens terecht bij Jay Geeratz die voor de 2-0 zorgde. Met nog iets minder dan twintig minuten te spelen was het duel voorbij. Dennis Koene schoot de 3-0 eindstand binnen.

Veilig

Door de zege is Westlandia , de ploeg van trainer Theo Verbeek (foto) definitief veilig.  Concordia zal in de laatste drie wedstrijden van het seizoen nog punten moeten pakken om niet rechtstreeks te degraderen.