Zaterdag 2E: VFC drukt Full Speed dieper in degradatiezorgen

In Vlaardingen kon Full Speed geen potten breken in het duel met VFC. De formatie van trainer Frank Verhaar ging met duidelijke cijfers ten onder en staat door de nederlaag nog steeds op een voorlaatste positie.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

Al in de vijfde minuut opende VFC de score. Berend Ket nam het doelpunt voor zijn rekening: 1-0. Het gehavende Full Speed had maar vier basisspelers op het veld staan door vakanties en blessures. Doelman Reiner Pul voorkwam dat Full Speed met een grote achterstand de rust in ging. Net voor het fluitsignaal kwam VFC nog op 2-0. Een voorzet van Aaron de Bruijn werd door Coen Boks in gekopt.

In de tweede helft was het ook weer na vijf minuten raak. Een afgeslagen bal na een voorzet van Berend Ket werd door Aaron de Bruijn ingeschoten: 3-0. Negen minuten later was het duel beslist. Na een slechte ingooi kwam de bal bij Coen Bokx die vanaf de linkerkant naar Delftse doel liep en simpel de 4-0 op het bord zette. Een paar minuten later was Bokx opnieuw trefzeker en kwam de 5-0 eindstand op het bord. In de zeventigste minuut schoot Tim Bosselaar namens Full Speed nog op de lat. Eén van de weinige kansen van de bezoekers.