Zaterdag 1B: UVS pakt op valreep volle buit tegen Voorschoten’97

Voorschoten’97 nam al vroeg in de wedstrijd de leiding op bezoek bij UVS. De Leidse ploeg kwam in de tweede helft langszij en wist in de slotminuut ook nog de winnende treffer te produceren (2-1) en pakte daarmee drie heel belangrijke punten.

Tekst: Ton Beije

Trainer Jonathan Jonk (foto) van Voorschoten’97 zag zijn ploeg op sportpark Kikkerpolder bij UVS al na elf minuten spelen aan de leiding komen door een treffer van Mo Maatoug: 0-1. Vlak daarvoor had UVS ook al het net gevonden, maar die treffer werd door de scheidsrechter geannuleerd omdat de bal al achter was geweest. Na bijna een kwartier spelen had UVS pech, dat een inzet van Daan van der Zwaan van de doellijn werd gehaald.

Kans

Voorschoten’97 speelde het eerste half uur toch wat gemakkelijker dan gastheer UVS, al gingen beide teams toch redelijk gelijk op. Koen Hoogeboom van Voorschoten’97 kreeg een mogelijkheid, maar zijn inzet belandde naast het Leidse doel. In de slotfase van de eerste helft nog een kans voor UVS toen Tomas Tavilla Boy Tetteroo bediende, maar die schoot ruim naast.

Tam

Beide teams begonnen wat tam aan het tweede bedrijf. Na ruim een uur spelen probeerde Boy Tetteroo het met een vrije trap, maar de bal werd een eenvoudige prooi voor de doelman van Voorschoten’97. Met nog een kwartier op de klok was er appèl van UVS-zijde voor een handsbal in het strafschopgebied van de bezoekers, maar de scheidsrechter reageerde daar niet op. De vraag was of er nog een slotoffensief zou komen van de gastheren. UVS kwam zeven minuten voor tijd wel op gelijke hoogte via Jeffrey van Kempen, die de bal in de kruising liet verdwijnen: 1-1. In de slotminuut pakte UVS ook nog de volle buit. Isi Adima was de maker van het winnende doelpunt: 2-1.