Zaterdag 1B: Valken ’68 overloopt DHC in tweede helft

De wedstrijd tussen Valken’68 en DHC kende een heel aardig spelbeeld in de eerste helft, waarbij beide teams zich aanvankelijk gelijkwaardig toonden, maar richting de rust de thuisclub toch de overhand kreeg.

Tekst: Wicher Schreuders

Goed keeperswerk van DHC-goalie Kaan Emre Kocak voorkwam doelpunten van Valken’68, met name na 22 minuten spelen bij een goede inzet richting de verre bovenhoek van Sammy Zandbergen. Een goede aanval van de groenzwarten uit Delft via Zakaria el Barzouhi en Fatih Ozbilek eindigde met een schot van Brahim Karoumi net naast het doel. Toch kwam hekkensluiter DHC na bijna een half uur op voorsprong doordat Faisal Bannis (foto) een voorzet van de linkerkant doeltreffend afrondde: 0-1. De vreugde in het groen-zwarte kamp duurde echter maar heel kort, want al twee minuten later wist Valken’68 via een schot van Jesper Slootweg via de binnenkant van de paal op 1-1 te komen.

Paal

Na 36 minuten spelen kwam de binnenkant van de paal wederom Valken’68 te hulp, want nu was het een schot van Huig van Duijn dat via de binnenkant van de paal voor de voeten van Sammy Zandbergen kwam, die vervolgens makkelijk de 2-1 kon laten aantekenen. De hierop volgende doelpogingen van DHC leidden tot niets, waarmee het rustsignaal van scheidsrechter Rob Dumont (Utrecht) kwam bij een 2-1 stand.

Pech

Vriend en vijand waren het er in de rust over eens, dat DHC weliswaar heel aardig had gespeeld, zelfs verrassend op voorsprong was gekomen, maar ook met wat pech toch nog op een 2-1 achterstand was gekomen. Het was tot aan de rust in ieder geval het aankijken waard.

Vrijwel direct na de doelwisseling was er van spanning al geen sprake meer. DHC kwam schijnbaar ongeconcentreerd uit de kleedkamer. Na 47 minuten mocht DHC op de andere helft een ingooi nemen, maar deed dit zodanig knullig, dat de bal binnen de kortste tijd aan de andere kant was en zelfs via Samet Arikan in het doel verdween: 3-1. Nog weer een paar minuten later (51 minuut) waren de groen-zwarten kennelijk nog onderling aan het mopperen en nadenken over die derde treffer, want door het midden kreeg Sammy Zandbergen een vrije doortocht en dat was eenvoudigweg 4-1. Enkele minuten later, na 58 minuten, dook nu Huig van Duijn vrij voor het doel op: 5-1.

Sporadisch

De doelpuntenmachine van Valken’68 ging nog even door, zeker nadat na 61 minuten arbiter Dumont een strafschop toekende aan de thuisclub. Aanvoerder Marc Langeveld zorgde vanaf de stip voor de 6-1. DHC kwam in die fase slechts sporadisch bij het doel van Valken’68-goalie Joris van Harmelen, maar verder dan schoten van met name Laughter Oti-Bonsu over en naast het doel kwamen de bezoekers niet. Na 71 minuten spelen wist Samet Arikan nog fraai DHC-keeper Kocak te omspelen en de bal in het lege doel te schuiven: 7-1. Daarna in de slotfase nog een flink aantal pogingen van DHC om toch nog een tweede tegentreffer te scoren, maar in die gevallen was de afwerking te slordig of stond doelman Van Harmelen dat in de weg. Ver in blessuretijd was het na een hoekschop dan toch nog de boomlange invaller Bas van Delft, die gemakkelijk koppend de 8-1 scoorde.

Statistieken

Al met al een heel aardige eerste helft, die ook nog eens spannend was. Maar direct na de doelwisseling was de spanning weg door een reeks van doelpunten van Valken’68 in heel korte tijd. DHC was niet-geconcentreerd, zeer slordig en kennelijk al moe gestreden. De groen-zwarten kwamen slechts heel moeizaam van het eigen strafschopgebied vandaan en maar sporadisch op de andere helft. Vanaf minuut 47 tot aan 61, ofwel in veertien minuten, wist Valken’68 maar liefst viermaal te scoren: de score ging van 2-1 naar 6-1. En daarmee was de wedstijd ineens al helemaal over, waarna de uiteindelijke 8-1 nog slechts waarde had voor de statistieken.