Zaterdag 1B: Overtuigende overwinning Forum Sport op sv Honselersdijk

Forum Sport speelde de laatste weken wat wisselvallig. Goede wedstrijden werden afgewisseld door slechte en de ploeg van trainer Bas Steffens had daardoor nog niet voldoende afstand genomen van de onderste vijf plaatsen.

Tekst: Jean Nederlof          |      Foto’s: Alexander Wagener

De wedstrijd tegen sv Honselersdijk, dat onder leiding staat van oud-Forum Sport-trainer André Lourens, kreeg dus nog wat spanning mee. Bij winst zeker van handhaving in de eerste klasse en misschien zelfs nog wel wat kansen in de derde periode. Bij verlies zou het nog oppassen geblazen zijn. De omstandigheden zaterdag waren prima. Mooi weer, gezellig druk en twee elftallen die ervoor wilden gaan.

Nadat er de eerste tien minuten geen sprake was van enig krachtsverschil, nam Forum Sport vanaf die tiende minuut het heft in handen. De Voorburgers speelden onbevangen, aanvallend en met veel variatie in hun aanvalsspel. Er ontstonden veel kansen, gescoord werd er echter – nog – niet. In de twintigste minuut was het wel raak. Ruben Gyamfi brak vanuit het middenveld door en speelde Hayden Bergen vrij die knap uithaalde: 1-0.

Het smaakte naar meer en eigenlijk was het Forum Sport te verwijten dat het niet meer doelpunten maakte dan de 2-0. In de 32e minuut zette de op dreef zijnde Hayden Bergen Sven Koppenol alleen voor keeper Quinten van der Helm van sv Honselersdijk. Koppenol bleef, als een echte spits, koel en rondde bekwaam af: 2-0.

Na de rust bleef Forum Sport heer en meester. Twee doelpunten van opnieuw Hayden Bergen zorgden voor een comfortabele 4-0 voorsprong. Net geen echte hattrick voor Hayden, want dan moet je alle drie doelpunten in een helft scoren, maar wel heel goed van de vleugelspits van Forum Sport. Forum Sport liet de teugels even vieren en daar maakte sv Honselersdijk direct gebruik van. Brian Valstar maakte in de 61e minuut de tegentreffer: 4-1.

Voor Forum Sport was dit een soort wake-up call, want vanaf dat moment nam het de regie weer over en speelde zonder al te veel moeite de wedstrijd uit. De 4-0 overwinning was zeker verdiend en werd binnengehaald met goed, verzorgd voetbal. The man of the match aan Forum Sport-kant was deze middag Hayden Bergen en dat was geen verrassing!