Zaterdag 1B: DSO verstevigt koppositie door winst op sv Den Hoorn

Op Sportpark Bentwoud speelde DSO sv Den Hoorn naar een 3-1 nederlaag. De Zoetermeerders hebben door de overwinning nu een voorsprong van vijf punten op naaste belager Die Haghe, dat thuis onderuitging tegen Wippolder.

Tekst: Roland van der Linden        |      Foto’s: Bert Tielemans

DSO startte furieus tegen de ploeg uit Midden-Delfland. Binnen twee minuten spelen kreeg de thuisploeg van trainer Bert de Best een terechte penalty, die door Jeffrey Aarts werd binnengeschoten: 1-0.

De wedstrijd ging daarna gelijk op en kon beide kanten op. Een verkeerde inspeelpass van Jurian Koevoets betekende in de 25e minuut een strafschop voor sv Den Hoorn. Robin Zwartjes scoorde vanaf de penaltystip de 1-1.  In de 35e minuut maakte Koevoets zijn fout goed, na een slalom door de vijandelijke verdediging rondde hij rustig af: 2-1.

In de tweede helft dicteerde DSO vanaf de aftrap. De ploeg van trainer Bert de Best voerde de score op naar een 3-1 overwinning door een doelpunt van Daley Windhorst. Tim Ceder, Jeffrey Aarts en Anouar Zibouh misten nog 100% kansen, waardoor de score niet hoger uitviel.